Ádernél tiltakoztak a szakszervezetek a túlóratörvény ellen

2018. december 15. 12:36

A munkavállalói érdekképviselet azt szeretné, hogy Áder János ne írja alá a törvénymódosítást, a munka törvénykönyvének egészéről kezdődjön társadalmi egyeztetés, a szakszervezetek pedig a kormánnyal tárgyalhassanak.

2018. december 15. 12:36

A munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakozó levelet adott át a Köztársasági Elnöki Hivatalnak a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szombaton Budapesten.

Kordás László a levél átadásakor tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a törvénymódosítás parlamenti elfogadásával az államfő kezébe került a döntés. A munkavállalói érdekképviselet azt szeretné, hogy Áder János ne írja alá a törvénymódosítást, a munka törvénykönyvének egészéről kezdődjön társadalmi egyeztetés, a szakszervezetek pedig a kormánnyal tárgyalhassanak.    

Amennyiben az államfő nem küldi vissza az Országgyűlésnek a törvénymódosítást, annak hatályba lépésével a munkahelyeken folytatódnak a tiltakozások – közölte Kordás László. A szakszervezeti szövetség vezetője a tartós sztrájkok lehetőségét sem zárta ki, ha nem veszik figyelembe a követeléseiket. 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Könözsi Laci
2018. december 15. 17:47
Szlovákiában a Dzurinda-kormány ideje óta, amely fellendítette az országot és gazdaságát, tehát már vagy 15 éve ugyanilyen törvény van érvényben. Lát ott valaki rabszolgaszerű munkáltatást? Nougye! Aki utol akar érni valakit, pl. a nyugatot, annak gyorsabban kell futnia, nem ugyanúgy. De nyugaton is sok helyen a 400 óra a norma. A balliberális gondolkodásmód kb. a 60-as évektől 3 millió abortuszhalált hozott a magyarságnak. Most ezek az emberek hiányoznak a munkából is, s a gyerekeik is. Ezt kell a rohadékok pofájába dörgölni! Semmi erkölcsi alapjuk nincs az új törvény ellen tüntetni!
áfonya
2018. december 15. 15:05
Euban 416 a túlóra ,nem kötelező , amennyit vállalsz ,azt abban hónapban kifizetik . Ballibsik egy rakás hazugságot állítanak ,,, lefelé nyomják a munkának lehetőséget adó több fizetést keresse, komcsik ezt is elvennék Utcán tüntetők léhűtők ,nem szeretnek dolgozni ,kommunisták élősködő rétege.
cutcopy
2018. december 15. 15:01
"Amennyiben az államfő nem küldi vissza az Országgyűlésnek a törvénymódosítást, annak hatályba lépésével a munkahelyeken folytatódnak a tiltakozások" És hogy tiltakoztok majd, nem vállaltok önkéntes túlórát..? )
áfonya
2018. december 15. 14:59
Szakszervezetek kommunista gyökerű, nem a dolgozókat képviselték hanem besúgó hálózat egyik ága volt ..Kommunista vezérek rendszerét védték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik