Puccskísérlet Budapesten

2018. december 14. 11:09

Vigyázzunk hát az ilyen, politikailag korrekt puccskísérletekre. Egy centit se nekik sem a parlamentben, sem a Kossuth téren.

2018. december 14. 11:09
Udvardy Zoltán
Figyelő

„A puccskísérlet kudarcba fúlt. A parlamenti tömegjelenet értelmetlenné vált, az ország fáját – s egyúttal nemzeti és keresztény identitását – sikeresen megvédte a rendőrség. Búcsúzóul a tömeg belesült a Marseillaise-be. Ez történt. De a jóindulatú mosoly mellett ne feledkezzünk meg az intő, vészes történelmi párhuzamról. Éppen száz esztendeje, 1918 decemberében már javában végbement az, amire ez az idióta kísérlet irányult. A csőcselék rosszindulatára, a széteső államigazgatásra és az összeomló birodalomra alapozva egy lecsúszott arisztokrata, Károlyi Mihály vezényletével a bolsevizált baloldal alakított kormányt. 1918. november 18-án kikiáltották a Magyar Népköztársaságot. A tömeg a Himnusz mellett ugyanott, az Országház előtt elénekelte a Marseillaise-t is. Akkor sikerült.

A csőcselék azonnal fosztogatni, dúlni kezdett országszerte. Alkoholisták, pszichopaták, bizonytalan egzisztenciák vettek át miniszteri tárcákat, főhatalmat. Vagy itt az orosz példa: 1917 őszének végén Szentpétervárott egy jelentéktelen, a baloldali ellenzéken belül is kisebbségben levő csoportocska hajtott végre kisebb puccsot. Az Ideiglenes Kormány helyett megalakították – az Ideiglenes Kormányt. A másnapi napilapok a tőzsdehírekkel és egy színésznő magánéletével foglalkoztak. Az oroszok nyugodtan hajtották álomra fejüket. Ez a csoport, Leninék elszigetelt, marxista bolhacirkusza, csúfos vereséget szenvedett a novemberi törvényhozói választásokon. Senki nem sejtette még, hogy milyen aljas terv végrehajtása: a hatalom tömeggyilkosságokkal kikényszerített megragadása vette kezdetét. Vigyázzunk hát az ilyen, politikailag korrekt puccskísérletekre. Egy centit se nekik sem a parlamentben, sem a Kossuth téren. Mert aztán nincs megállás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lewdberg
2018. december 15. 13:30
Elfelelejti a szerző hogy 1918-ban egy jobboldali autoriter rendszer bukott meg amely elnyomta a lakossága felét, az ország teljesen legatyásodott, kifosztott és éhezett. Bár jobban helyt lehett volna éllni és itt-ott kicsit kitolni a határt, az orztág elvesztesének nagyrésze garantált volt.
mazdor
2018. december 14. 22:06
vinnyogj rezsim szolga, olyan jó hallani
Szorgos Lajhár
2018. december 14. 16:17
Orbán ugyanígy gyáva ahhoz, hogy az alkotmányos rend megzavarásának okán mint bűnös szervezeteket betiltsa az összes érintett ellenzéki pártot. A Kétfarkúak maradnak.
Szorgos Lajhár
2018. december 14. 16:15
Puccskísérletnek sem a parlamenti balhét, sem a tegnap-tegnapelőtti utcai hepajt sem nevezném. Minden puccs a hatalmon levők elhajtásával/a közig./kormányhivatalok elfoglalásával/a rádió stb. megkaparintásával és az új hatalombirtokos nyilatkozatának beolvasásával kezdődik. A parlamenti ellenzék megtehette volna, hogy érveléssel ízekre szedi a "rabszolgatörvényt", de a látszólag könnyebb utat választotta. Sajnos mind Orbán, mind Kövér gyáva ahhoz, hogy az alábbiakat meglépje: Kétharmados törvények módosítása olyanképpen, hogy az olyan cselekedeteket, mint pl. az elnöki emelvény elállása, a kétharmados kormánytöbbségű fegyelmi biz. elé vigyék. Utóbbi kétharmados szavazattöbbséggel megfoszthatja az illetőt a mandátumától. Fellebbezési lehetőség nincs. Ez esetben ha listás az érintett, sajnos ugyanazon pártnak kell a helyére mást delegálnia, ha pedig egyéniben jutott be, időközi választást kell kiírni, amelyen a kitiltott természetesen nem indulhat. Más kérdés, hogy jó eséllyel ugyanannak a pártnak a jelöltje jönne be, de akárcsak az ily módon besegített listás, hülye lenne feladni pár hét után a zsíros állását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik