Összefogásra szólítottak fel az ellenzéki pártok a fővárosi tüntetésen

2018. december 14. 19:19

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke a rendezvény néhány száz résztvevője előtt ellenzéki egységet sürgető történelmi pillanatnak nevezte a munka törvénykönyvének szerdai módosítását.

2018. december 14. 19:19

Összefogásra és a tiltakozások folytatására szólították fel a pénteki budapesti kormányellenes tüntetés résztvevőit az ellenéki pártok képviselői. Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke a rendezvény néhány száz résztvevője előtt ellenzéki egységet sürgető történelmi pillanatnak nevezte a munka törvénykönyvének szerdai módosítását. 

Az összefogás következő nagy erőpróbája a jövő májusi EP-választás, hiszen Orbán Viktor újabb sikere esetén akár az ellenzéki pártok beszüntetésére is fel kell készülni – fogalmazott. Donáth Anna, a Momentum alelnöke hangsúlyozta, hogy a szerdai törvénymódosítással a kormány átlépett minden határt. A ellenzéknek és támogatóinak ezért minden érintett társadalmi réteggel szolidaritást kell vállalnia – tette hozzá.

Varga Damm-Andrea (Jobbik) újabb rendszerváltást sürgetve úgy fogalmazott, hogy a kormány képviselői a „nép hátán ugráló despoták”, Orbán Viktort „raszputyinok veszik körül”, a ellenzék viszont „kiművelt emberfőkből áll”. 

A képviselő szerint a kormány a héten megteremtette egy „katonai puccs” lehetőségét is, Orbán Viktor ezért bármikor a „emberekre zúdíthatja a rendőrséget és a katonaságot” – mondta.

Vadai Ágnes, a DK alelnöke kijelentette, hogy Kövér László házelnöktől bármilyen büntetést elvisel, ha ez az ára a „szabad, demokratikus, európai Magyarországnak”. Az Országgyűlés szerdai ülése szerinte bebizonyította, hogy az ellenzéki képviselőknek nincsenek jogaik, de el fogják érni, hogy Orbán Viktor és kormánya „részt vegyen az út a börtönbe programban”.

Herczeg Mária, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nőtagozatának vezetője hiányolta a valódi érdekegyeztetést, és hozzátette, hogy a dolgozók helyzete ritkán kerül a nyilvánosság elé. A munkavállalók nem több munkát, hanem nagyobb fizetést szeretnének – tette hozzá. A tüntetés résztvevői a beszédek elhangzása után a Margit híd felé indultak, majd a Szent István körúton haladtak tovább.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zod
2018. december 15. 08:46
Úgyis összevesznének lopott szánkók egymás közti elosztásán.
balbako_
2018. december 15. 07:34
Tülekedés a maradék befutó helyekért erről szól az összefogás.
Aranyhal
2018. december 15. 00:00
Véresszájú férgek. Haljatok má ki
Gyéressy Károly
2018. december 14. 22:55
"Összefogásra szólít fel" És miért nem összefog? Kabaré.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik