Virágnyelv

2018. december 07. 15:11

Mészárost még csak értjük, őt ezért fizeti a gazdája, nem is rosszul. Orbán Viktornak azonban az ELTE valahai joghallgatójaként alighanem abszolválnia kellett a jogi alaptan nevű tantárgyat.

2018. december 07. 15:11
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Hogy miért pont a konzervatív, jobboldali eszmék terjesztése érdemelne ilyen különleges védelmet – és azok közül is kizárólag a Fidesznek kedves kiadványcsomag, azaz a kétségkívül jobboldali-konzervatív Heti Válasz és Magyar Nemzet például nem -, azt továbbra is sűrű homály fedi. A lényeg: Magyarország a jelek szerint olyan hely, ahol minden magyar adófizetőnek támogatnia kell az Orbán-hű véleményformáló sajtót, amelynek monopolszerepét semmilyen hivatal nem kérdőjelezheti meg.

 Mészárost még csak értjük, őt ezért fizeti a gazdája, nem is rosszul. Orbán Viktornak azonban az ELTE valahai joghallgatójaként alighanem abszolválnia kellett a jogi alaptan nevű tantárgyat, ahol a kormányrendelet nevű, alacsonyabb rendű jogszabálytípusról azt tanítják: törvénnyel nem lehet ellentétes, védi az alkotmányos rendet, biztosítja a törvények végrehajtását. A médiamamut mentesítése az alkotmány, valamint a média- és versenytörvény előírásai alól ugyanakkor konkrétan ellentétes az alkotmánnyal, meg a média- és a versenytörvénnyel. Itt tehát egy kormányrendelettel írták felül az alkotmányt. Ezt hívják (nem virágnyelven, hanem a jogban) alkotmánysértésnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2018. december 08. 13:39
Régebben a bolondok Napoleonnak képzelték magukat, ez a félnótás Alkotmánybíróságnak. Lapozzunk.
írmag
2018. december 08. 10:18
Hargitai, Hargitai és azelőtt? (fogalmazta Mikszáth Kálmán a gondolatot)
IV. Fawkes
2018. december 08. 08:11
A főtitkár elvtárs a tanítóképzőben tanult jogot? Te patkány te.. A Budapesti Piarista Gimnáziumba járt 1983–1987 között 1988–1991-ig a Budapesti Tanítóképző Főiskola, majd a A budapesti Pető Intézetben tanult 1993-ig. 1994-ben a Magyar Nemzet Újságíró Stúdióját végezte el, majd a Vitéz János Katolikus Főiskola, kommunikáció szakán volt hallgató. 2001-2003-ig Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Kar, EU-szakára járt, majd 2006-ban a Szegedi Tudományegyetem BTK, nemzetközi kommunikáció szakán szerzett diplomát. Ez is hogy a kurva anyjába keveredett erre az oldalra..
moricka13
2018. december 08. 06:51
Hargitai Miklós! Közérdekű adatként arról tudassa a Nagyérdemű Olvasót, hogy a Népszava megszámlálhatatlan veterán - ifjú titán firkászai közül kinek milyen végzettsége van, miből abszolváltak, ki hány nyelven tud megszólalni és kinek a szolgálatában firkáltak eleitől fogva - idáig? Vagy ott mindenki CEU-2 diplomás? Ha ezt megteszi, 1 hónapra előfizetek a Népszavára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik