Párbajra készül Alekszej Navalnij

2018. október 18. 21:56

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus csütörtökön elfogadta Viktor Zolotovnak, az orosz Nemzeti Gárda parancsnokának szeptemberi párbajkihívását.

2018. október 18. 21:56

Elfogadta Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus csütörtökön Viktor Zolotovnak, az orosz Nemzeti Gárda parancsnokának szeptemberi párbajkihívását, de csak úgy, hogy kihívottként a feltételeket ő szabja.

A 64 esztendős Zolotov ökölharcra, vagy valamilyen fizikai küzdelemre hívta ki  a Vlagyimir Putyin orosz elnök legelszántabb  riválisának számító Navalnijt. 

Navalnij a YouTube videómegosztóra feltöltött videójában fogadta el a kihívását, de leszögezte: annak módját és fegyvernemét ő választja és a szópárbajt választotta: „Párbajunk tévévita lesz az 1-es vagy 2-es adón, vagy bármely szövetségi csatornán". Az ellenzéki emellett felajánlotta, hogy akár saját YouTube-csatornáján is lefolytathatják a párbajt, ha az állami televízió nem él saját ajánlatával.

Zolotovot az késztette erre a megnyilvánulásra, hogy Navalnij az általa irányított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány oknyomozásaira hivatkozva korrupcióval vádolta meg a Zolotov által vezetett  fegyveres testületet és  magát Zolotovot is.  Az ellenzéki  politikus azt állította, hogy a Nemzeti Gárda messze a piaci ár felett szerzi be élelmezését – a beszállítók között megnevezett egy szerinte Dmitrij Medvegyev miniszterelnök vagy pedig közvetlen környezetének egyik tagja által birtokolt krími céget – és hogy a parancsnok családjának 663 millió rubeles vagyona van (egy rubel jelenleg mintegy 4 forintot ér.) 

„Egyszerűen párbajra hívom ki önt, a ringbe vagy a tatamira, vagy akárhová, és ígérem, hogy néhány perc alatt jó lapos szeletet csinálok magából" – mondta a 64 esztendős Zolotov, aki a tiszti becsület megsértésével indokolta a kihívást.

A 42 éves Navalnij azért csak most válaszolt a kihívásra, mert vasárnap szabadult a börtönből, ahol augusztus 25. óta tartották fogva „adminisztratív letartóztatásban".

A gárdaparancsnok megnyilvánulása nemcsak önmagában, hanem azért is szokatlan, mert az orosz felső vezetés kerülni szokta, hogy a nyilvánosság előtt kiejtse Navalnij nevét.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2018. október 19. 14:20
Akkor ez liberális alapon fordítva is korrekt, ugye ? Fegyőr kihívja Németh Szilárdot szópárbajra (persze már ez is csak szerintetek nem több mint merészség), de Szilárd közölheti, hogy ő inkább a birkózást választja ... ;-)
Dénia
2018. október 19. 11:23
Kicsit elitta már az agyát a tábornok úr. Mégis milyen párbajra gondolt egy politikussal. Azt hitte, hogy nyílvánosan elagyabugyálja, hogy elégtételt vegyen a sértés miatt?
voltospultos
2018. október 19. 09:39
Ha egy katona párbajozni akar, valószínűleg nem Excellre vagy Samsungra gondol, hanem Tokarevre, vagy szablyára.
bunko_jobbos
2018. október 19. 08:21
Ez olyan, mintha keresnének egy jó orvosprofesszor egy egyetemre, és azzal kellene bizonyítani az alkalmasságát, hogy faszán tud verekedni. :-)))))) A katonának az a feladata, hogy bunkó legyen, de a politikusnak meg az, hogy faszán vezesse a népét. Mondjuk Viktor csak akkor lehetne jó vezető, ha jól tud verekedni???? Ez micsoda fasság?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik