Marad az ingyenes oktatás a Corvinuson az egyetem kancellárja szerint

2018. október 16. 10:39

A jelenlegihez hasonló mértékben, évfolyamonként ezres nagyságrendben megmarad az ingyenes tanulás lehetősége – jelentette ki Pavlik Lívia.

2018. október 16. 10:39

A jelenlegihez hasonló mértékben, évfolyamonként ezres nagyságrendben megmarad az ingyenes tanulás lehetősége a Budapesti Corvinus Egyetemen azt követően is, hogy alapítványi fenntartásúvá válik az intézmény – jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszteri biztosa az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Pavlik Lívia közölte: változást csupán az jelent, hogy az eddigi állami ösztöndíjakat a Corvinus-ösztöndíjak váltják ki. Továbbra is a központi felvételi rendszer keretében érhetőek el az egyetem képzései. Az a cél, hogy a kiváló magyar hallgatók továbbra is ingyenesen tanulhassanak az intézményben, de bővíteni szeretnék a külföldi hallgatók létszámát – fűzte hozzá a miniszteri biztos.

Pavlik Lívia elmondta: az átalakítást a hazai és nemzetközi versenyképesség növelése teszi szükségessé. Ugyanis az eddigi, államháztartáshoz igazodó, rövidtávú finanszírozás a gátja annak, hogy egy egyetem betöltse valódi szerepét, a többi között helyt álljon a tudományos kutatás, a vállalati kapcsolatok területén, vagyis a társadalom motorjává váljon.

Az is növeli a versenyképességet, hogy az átalakulás után az egyetemi dolgozókat nem közalkalmazottként, hanem a sokkal inkább versenyre ösztönző munka törvénykönyve alapján foglalkoztatják – mondta a Corvinus kancellárja, aki a felsőoktatási intézmény versenyképességének és működési hatékonyságának növelését támogató új intézményi modell kidolgozásával és megvalósításával foglalkozik miniszteri biztosként.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. október 16. 15:08
444-....: A cirkusznak vége, menjetek haza...
pollip
2018. október 16. 14:42
Hogy lehet az, hogy marad az ingyenesség, mikor az ellenzék megmondta, hogy fizetős lesz?
twist
2018. október 16. 11:34
Persze, hogy marad, csak az ellenzék hisztizik- azután mindig kiderül, hogy ráb....tak.
hajahutef
2018. október 16. 11:11
Több mint 87 dollárért fizetek óránként otthon otthonról, 2 gyerek otthon. Soha nem gondoltam volna, hogy képes lesz rá, de a legjobb barátom havonta meghaladja a 10k-ot, és meggyőzött, hogy próbáljak. A potenciál ezzel véget nem ér. Íme, amit csináltam.......>>>> https://www.Money47.Com
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik