Nemi erőszak szinte minden nap történik Németországban

2018. szeptember 24. 07:34

Le kell zárni a határokat, kiutasítani az illegális és bűnöző migránsokat – mondja Franziska Stahn, a 120 Dezibel nevű, a nők biztonságáért létrejött csoport aktivistája. Interjú.

2018. szeptember 24. 07:34
Franziska Stahn

„A német mainstream, azaz fősodratú média napokig próbálta eltitkolni a Kölnben ünneplő nők elleni tömeges támadásokat. Változott azóta a hozzáállásuk?

Továbbra sem nagyon beszélnek a támadásokról, pedig zaklatás, nemi erőszak szinte minden nap történik Németországban. Most persze nagyobb a nyomás rajtuk a tüntetések, főleg a chemnitzi miatt, így kénytelen beszélni ezekről a dolgokról, de amennyire lehet, titkolják. Gyakran mondják, hogy azért nem írnak egyik-másik esetről, mert az csak helyi szinten érdekes, nem országosan. Szóval sok támadásról és nemi erőszakról csak rövid cikkeket lehet olvasni a helyi sajtóban. Ha azt vesszük, mennyire próbálják a radarhatár alatt tartani és lekicsinyelni ezeket a dolgokat, valószínű, hogy sokkal több eset is van, mint amiről tudunk.

Ez azt jelenti, hogy az emberek elvesztik a bizalmukat a mainstream médiában, és inkább az alternatív információforrások felé fordulnak?

Az alternatív média nagyon fontos, másunk nincs is. Néhány hónapja például elérhető volt egy interaktív online térkép, az Einzellfallkarte (egyedi esetek térképe – a német médiában és politikában gyakran nevezik a migránsok által elkövetett, egyre gyakoribb támadásokat egyedi eseteknek – a szerk.), de azóta blokkolták. Azon látni lehetett a csúnya igazságot, amiről a mainstream média nem hajlandó beszélni. A Chemnitzről szóló cikkekben még mindig lenáciznak átlagos embereket is. Az emberek Kelet-Németországban nem értik, miért nevezik őket náciknak, amikor ők komoly problémákról beszélnek, félnek, és senki sem veszi őket komolyan. Az emberek, különösen keleten, nem bíznak többé a mainstream médiában.

Úgy tűnik, a nyugatnémet liberálisok éppúgy lenézik a kelet-németeket, ahogy a mi régiónkat, Kelet-Közép-Európát is.

Igen, abszolút. A keletnémetek nagyon dühösek. Mindig is volt konfliktus a nyugati országrésszel, de most a baloldali establishment, a vezető réteg nyíltan lenéz minden keletit, mondván, ők csak a munkásosztály, nem elég képzettek ahhoz, hogy valódi véleményük legyen.

Ausztriában jobb a média és a politikai establishment hozzáállása?

Nem igazán. Vannak, akik pozitívan befolyásolják az osztrák médiát, mint például a Kronen Zeitung tulajdonosa, de végül még ők is pontosan ugyanúgy számoltak be Chemnitzről, mint a német sajtó, mert túl nagy volt a nyomás. Még Sebastian Kurz kancellár is neonácikról beszélt az első nyilatkozataiban. Valószínűleg tudta, hogy nem pont ez a helyzet, de ő is az establishment része, rajta is nagy a nyomás. Kurz persze sokkal jobb, mint a német kormány, de ő nem Orbán, Salvini vagy Trump – ő a »rendszer« része.

Hogyan lehetne helyrehozni a kárt, amit Merkel Willkommenskulturja okozott?

Mindenekelőtt le kell zárni a határokat, és legalább egy időre megállítani a bevándorlást, hogy végre arra koncentrálhassunk, mi történik Németországban. A második lépés, hogy tudnunk kell, hány évesek a migránsok, igenis van módja annak, hogy a korukat megállapítsák. Sokuk megússza a komolyabb büntetést, mert kiskorúnak hazudja magát, noha egyértelműen nem az. Harmadszor, az illegálisan érkezett vagy bűncselekményt elkövető migránsokat haza kell toloncolni. Ahelyett, hogy csak beszélnek róla, valóban zéró toleranciára van szükség. Vannak többszörösen büntetett emberek, akik még mindig Németországban lehetnek. A chemnitzi gyilkosokat is már régen ki kellett volna toloncolni. Az államnak követnie kell a saját törvényeit, nem kell megváltoztatni őket, egyszerűen csak végre kell hajtani. A hatóságok szörnyen sok időt töltenek annak vizsgálatával, hogy valaki maradhat-e vagy sem, de amikor egy migráns megöl vagy megerőszakol valakit, napok alatt le tudják folytatni az eljárást. Miért nem az előtt teszik mindezt, hogy valami történik? Ezenkívül komolyabb rendőri jelenlétre van szükség Németország utcáin, mert a szubjektív biztonságérzet nagyon sokat romlott, és már most sok no-go zóna van. Támogatni kell a rendőrséget, több erőforrásra van szükségük, hogy elvégezhessék a munkájukat.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. szeptember 25. 08:53
Angéla Merkel--állitólag és "úgy nagyjából"--NŐ. Behivta és hívja be azokat a műveletlen és kultúrálatlan arab férfiakat IS(!)--igaz nemcsak őket, hanem "papiron" a művelteket--akik majd megerőszakolják-megalázzák a német lányokat, asszonyokat. Mert! Implicite a "dologban" ez, tetszik-nem tetszik "BENNE VAN"! És a német nők majd--ölég jelentős számarányban--MEGSZAVAZZÁK-NAGY FŐNÖKÜKKÉ SZAVAZZÁK Angi Merkelt a választáson. Azt az Angi Merkelt, aki odahivja-csalja azokat az erőszakos ARAB-KANOKAT, akik majd megerőszakolják megfojtják kirabolják az ő kislányaikat, testvéreiket, édesanyjukat etc..etc..EZ ellen én, itt Magyarprszágon nem tudom mit tehetek....
syphax
2018. szeptember 25. 08:45
Nagyon szeretem a NŐKET. És. És nagyon védeném a nőket. ÁM ÖNMAGUK ELLEN NEM TUDOM MEGVÉDENI A NŐKET.
syphax
2018. szeptember 25. 05:36
Rijádban sejk Abd-el-Hamid-el-Bakrr-el-Mohammed-Humburumbi hazamegy a 200 emeletes felhőkarcolójába. A 73 db,. felesége közül eltángálja a primszámokkal megkelölt asszonyokat a páratlan napokon, a többieket meg a páros számu napokon. Ezután leteszi az imaszőnyeget a nagy szalónban, a "linóleumra", keleti irányba fordulva rátérdel és megimádkozik--naponta 8-szor.
luisbathhelena
2018. szeptember 25. 05:27
Konyorgom monden eroszak helyi! Mi krll az orszagos figyelemhez? Hogy a Bundestagban tortenjen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik