Muhammad a leggyakoribb név a londoni újszülöttek közt

2018. szeptember 23. 13:20

Ez a tizedik legnépszerűbb keresztnév, amit a 2017-ben, Angliában születettek kaptak.

2018. szeptember 23. 13:20

A tavalyi évben meredeken emelkedett a Muhammadre keresztelt újszülöttek száma Nagy-Britanniában – közölte a brit kormány adataira hivatkozva a Breitbart.

Elemzésük szerint  2017-ben ez a keresztnév volt a legnépszerűbb Londonban, Yorkshire megyében, West Midlandsben és Humberben, országos azonban egyelőre az Oliver vezet. Hozzáteszik: a nevet több eltérő módon lehet betűzni, így az elemzésben a Mohammed és Mohammad nevű gyerekeket is beleszámították. 

Jelenleg, ha csak a Muhammad nevet vizsgáljuk, megállapíthatjuk: ez a 10. legnépszerűbb keresztnév, amit újszülötteknek adnak Angliában és Walesben.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2018. szeptember 24. 21:50
A poszthoz: ez így inkább propaganda, a konkrét százalékok elegek lennének. Az iszlám névadás koncentráltabb, mint az angol, így a Mohamed előrébb szerepelhet. De elég lenne azt a rémisztő adatot tudni, hogy Angliában az újszülöttek 10%-a iszlám családba születik (miközben az iszlámok aránya ma még csak 5%). Kaptak négy évtized alatt egy akkora állományt, mint mi cigányból évszázadok alatt. Sőt, a második világháborúig gyakorlatilag csak Írországból volt érdemi bevándorlás Angliába, A muszlimok mellett ott vannak a szikhek, a karibiak, fekete afrikaiak, hinduk és egyéb harmadik világbeli hordalék. Képzelhetitek, hogy néz ki egy angliai kórház vagy egészségügyi intézmény. Vagy egy iskola. Vagy egy egyetem, ahol a tanári karban már alig találni angolt. London lakosságának 54%-a nem brit szigeteki eredetű, a 2010-es népszámlálás szerint.
orion
2018. szeptember 24. 20:07
"kereszt"név?! Biztos?
cutcopy
2018. szeptember 24. 13:38
"Muhammad a leggyakoribb név a londoni újszülöttek közt" Ugye nem kell sokat találgatni mi lesz London vezető vallása mire felnőnek ezek a gyerekek..
atila68
2018. szeptember 24. 12:55
Ideje visszaállítani a műszaki határzárat a nyugati határon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik