Vona Gábor dolgozni ment

2018. augusztus 15. 20:01

A volt Jobbik-elnök Egerbe utazott, ahol egy főként romákból álló brigád mellé állt be dolgozni egy napra.

2018. augusztus 15. 20:01

A múlt héten elindult Vona Gábor volt Jobbik-elnök 21 névre hallgató videóblogja, az expolitikus pedig most szerdán jelentkezett második adásával, ahol is egy napra romák egy brigádja mellé állt be dolgozni.

Vona állítja, egy, a cigánysággal eltöltött nap sokkal többet ér, mint egy erről a témáról olvasott könyv. Ennek jegyében egy napra Észak-Magyarországra, Egerbe utazott, ott pedig egy helyi roma kezdeményezés mellett töltötte el a napot. Az ottani, főként romákból álló szervezet célja, hogy helyben munkával segítsék a lakók mindennapi életét: például füvet vágnak a helyi vasúti töltés mellett, vagy lemetszik az elburjánzó kiserdő fáinak ágait. 

A volt Jobbik elnök a fűnyírást próbálta ki: motoros fűkaszát ragadott, habár állítása szerint ilyet még életében nem csinált. 

Ezután a helyi kezdeményezés vezetőjét faggatta a cigányság problémájáról: a férfi elmondta, őt még cigány származása miatt nem érte hátrányos megkülönböztetés, a kemény munka viszont olyan dolog, amivel ki lehet emelkedni a rossz társadalmi helyzetből.

Egy másik férfi az országban eluralkodó félelemről beszélt: szerinte a helyi cigány emberek ki vannak szolgáltatva a polgármestereknek, ezért félnek felemelni a hangjukat.

A videó végén Vona elmondta: a jövőben a magyarországi cigányság helyzetét jobban szeretné feltérképezni, és ezen belül a pozitív példákra fókuszálni.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amarna
2018. augusztus 17. 06:25
akiket ma pátyolgat---azokat nyírta ki korábban---MOCSKOS TRÓGER !!!!!!
Keleti Front
2018. augusztus 17. 00:08
Attól,hogy valaki egyszer, egy videó kedvéért füvet kaszál,még nem lesz dolgozó ember! Szemöldökcsipesz VoVo!
Berecskereki
2018. augusztus 16. 18:23
Hazatérés egy napra.
Szívemből magyar
2018. augusztus 16. 15:44
Remek cím mandiNER.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik