Gender, zsandár, Jeanne d’Arc

2018. augusztus 14. 07:07

Az extrém ideológiai álláspont nem attól extrém, hogy hülyeség (bár én nem értek vele egyet), hanem attól, hogy nincs benne helye más megfontolásoknak.

2018. augusztus 14. 07:07
Szűcs Zoltán Gábor
Szűcs Zoltán Gábor
Mérce

„Az egyik, röviden extrém ideologikus álláspontnak nevezhető megközelítés nagyjából azt jelenti, hogy a kérdést elsősorban, sőt, szinte kizárólag értékalapon ítéljük meg. Ezt az álláspontot képviselik a társadalmi nemek tanulmányok képzés azon üldözői, akik »genderideológiáról« delirálnak a kormánymédiában, de ezt képviseli a KDNP is, amely már évek óta kereszteshadjáratot vív a szak ellen, illetve ez illik bele a kormánypropagandába is, mert a »genderizmus« egy ideje már egyike a világméretű sorosista összeesküvésnek ebben a kormányzati propagandamocsokban.

Innen nézve a társadalmi nemek tanulmányok szak egy tudománynak álcázott balos, a nyugati-keresztény civilizációt, a hagyományos nemi szerepeket aláásni akaró ideológia, amely ellen ideológiai önvédelemből, saját értékeik védelmében kell fellépniük azoknak, akik ezt az álláspontot képviselik.

Megjegyzem, extrém ideologikus álláspontot képviselnek azok is, akik a szakot azért védik, mert a nők, az LMBTQIA közösségek tagjainak szisztematikus társadalmi elnyomása elleni harc fegyvereként tekintenek erre a szakra.

Az extrém ideológiai álláspont nem attól extrém, hogy hülyeség  (bár én nem értek vele egyet), hanem attól, hogy nincs benne helye más megfontolásoknak.

A másik, mérsékelt ideologikus álláspontot a jelek szerint a kormány radikalizálódását egyre kényelmetlenebbül figyelő konzervatív értelmiségiek látszanak képviselni, akik szerint a társadalmi nemek tanulmányok egy bevett társadalomtudományi terület, nemzetközileg elfogadott és bár nem feltétlenül értenek egyet azoknak az embereknek az értékrendjével, akik nagy számban előfordulnak e szak körül (azért nincs konzervatív, aki ne látná ezt lelke mélyén gyanúsan liberális-baloldali fészeknek), de úgy gondolják, hogy a tanszabadság és az egyetemi autonómia olyan értékek, amelyeket egy ideológiai kereszteshadjáratot vívó kormánnyal szemben is meg kell védeni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. augusztus 14. 18:31
"de úgy gondolják, hogy a tanszabadság és az egyetemi autonómia olyan értékek, amelyeket egy ideológiai kereszteshadjáratot vívó kormánnyal szemben is meg kell védeni.” Ezt nem is fenyegeti senki. Az egyetemek azt oktatnak, amit akarnak, ha találnak rá elegendő fizetőképes tanulót. De az úgy nem állapot, hogy az adófizetők tartsák el az egyetemeket, állami beleszólási lehetőség nélkül. Azt tehát az egyetem dönti el, hogy mit tanít, azt viszont az állam dönti el, hogy mire (nem) ad pénzt. :-) Ez így fair.
kata56
2018. augusztus 14. 17:51
Jó lenne :D:D:D
Mich
2018. augusztus 14. 15:57
Egy libsi-bolsi-náci propagandista/aktivista - akit az MTA-n keresztül(!) a magyar állam(!) finanszíroz...!
a hun
2018. augusztus 14. 09:29
Köcsög!-mi van a lábad között?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik