Párbeszéd: Ne Patyi Andrást nevezzék ki a közigazgatási bíróság élére!

2018. augusztus 14. 15:56

A párt azt követeli a kormánytól, ne fideszes pártkáderekkel töltse fel az egyébként szétválasztásra szánt hatalmi ágakat.

2018. augusztus 14. 15:56

A Párbeszéd arra szólítja fel a Fideszt, és azt követeli a kormánytól, hogy ne Patyi Andrást, a Nemzeti Választási Bizottság leköszönő elnökét nevezze ki a közigazgatási bíróság élére – közölte az ellenzéki párt szóvivője.

 Barabás Richárd keddi budapesti sajtótájékoztatóján arra is felszólította a kormányzatot, hogy „ne folytassa a bíróságok függetlenségének további felszámolását", és ne fideszes pártkáderekkel töltse fel az egyébként szétválasztásra szánt hatalmi ágakat. Elmondta, a Párbeszéd attól tart, hogy az új közigazgatási bíróságot nem szakmai alapon, hanem a Fidesz politikai érdekeinek megfelelően szervezik majd meg, és így a Kúriából kiszervezik majd azokat a kényes ügyeket, amelyekben a Kúria eddig a kormánypárt számára kellemetlen döntéseket hozott.

Közölte, ha az új közigazgatási bíróság nem politikai, hanem szakmai alapú akar lenni, akkor az első lépése kell, hogy legyen a kormánynak, hogy a Kúria eddigi közigazgatási bíráit „kérdés és pályázat nélkül" átveszi.

Barabás Richárd arról is beszélt, hogy a Párbeszéd alkalmatlannak tartja jegybankelnöknek Matolcsy Györgyöt. A szóvivő szerint Matolcsy Györgynek szerepe van abban, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Szabadság téri épülete előtti utcaszakaszon a parkolójelzések közül kihagyták a 8-as és a 13-as számot, és ezzel a jegybankelnök „újabb babonaságokról tett tanúbizonyságot". Sajtótájékoztatója végén Barabás Richárd az MNB utcai kapujának egyik kilincsén 8-as és 13-as feliratú lufikat helyezett el.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Falafel
2018. augusztus 14. 20:46
Egészen pontosan kiknek a nevében követelőznek? Az anyukájuk sem rájuk szavazott.
szotyiratöbbpénzt
2018. augusztus 14. 19:26
A szomorú az egészben, hogy Patyi képzettsége és szakmai előélete alapján teljesen alkalmas a posztra, csak hát... -Flegma, bratyizó "ejnyebejnye" -Nagyon sajnálom Miniszterelnök úr... Nem fest túl jól.
Pelso j.
2018. augusztus 14. 19:20
Márpedig őt kell kinevezni. Megbízható pártkáder, új beosztásában is maximálisan képviselni fogja a fideszelit érdekeit. Jó munkát és sok sikert neki!
Aerion
2018. augusztus 14. 18:40
… A párt azt követeli a kormánytól, ne fideszes pártkáderekkel töltse fel az egyébként szétválasztásra szánt hatalmi ágakat … Hanem inkább bolsevistával. Az ellen nincs kifogása az újboslevik párbeszédnek. Magyarán, lőjük tökön saját magunkat, aztán adjuk át a fegyvert a bolseviknak, hogy szétlőhesse a fejünket. Logikus, csakis ezt kell tenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik