Áldás vezérelheti életünket – A Kurultájon elmondott beszéd

2018. augusztus 13. 19:49

Megtámadják a nemi, családi, vallási és nemzeti önazonosságát, meg akarják hamisítani a múltját, és el akarják venni a jövőjét, vagyis az áldozatot úgy összezavarják, hogy már szó szerint azt se tudja, fiú-e vagy lány, honnan jön, hová tart és kihez tartozik.

2018. augusztus 13. 19:49
Kövér László

„A népi bölcsesség szerint a baj nem az, ha valamit nem tudunk, a baj az, ha valamit rosszul tudunk.

Így vagyunk a magyar őstörténettel is. 

Van, amit még nem ismerünk pontosan az őseink Kárpát-medencei honfoglalását megelőző időkből, és talán van, amit rosszul ismerünk, mert mindig voltak, akiknek érdekükben állt, hogy a magyarok ne ismerhessék valódi gyökereiket, hogy a magyarok meghamisítva ismerjék a múltjukat.

A történelmi krónikák szerint az egykori hun lovasok fergeteges nyílzápora a korabeli világ legfélelmetesebb harcmodorát jelentette. 

Modernnek mondott világunkban egy másik, kevésbé látványos, de hasonlóan pusztító harcmodor terjedt el, amelyet azonban már nem jegyeznek fel a krónikákba – sőt amelynek mibenlétét és alkalmazóit igyekeznek elrejteni a nyilvánosság elől. 

Ezen harcmodor lényege, hogy akinek meg akarják szállni a területeit, annak először a tudatát igyekeznek megszállni.

Akit alávetettségbe akarnak taszítani szülőföldjén, akit ki akarnak forgatni anyagi és szellemi javaiból, annak akaratát úgy akarják megtörni, hogy először megtörik és összezavarják a tudatát. 

Megtámadják a nemi, családi, vallási és nemzeti önazonosságát, meg akarják hamisítani a múltját, és el akarják venni a jövőjét, vagyis az áldozatot úgy összezavarják, hogy már szó szerint azt se tudja, fiú-e vagy lány, honnan jön, hová tart és kihez tartozik.

Ezen a harcmodorral szemben csak a lélek, a szellem és az akarat erejével védekezhetünk, csak így őrizhetjük meg önrendelkezési jogunkat, azon készségünket és képességünket, hogy életünket ne a mások, hanem a magunk érdekei szerint éljük.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2018. augusztus 16. 11:13
@Sulammit. Tegnap volt Nagyboldogasszony ünnepe, bár egy kicsit megkésve, de küldök egy Mária éneket. (Konkrétan nem Nagyboldogasszonyhoz kapcsolódik.) Verdelot: Beata es Virgo Maria Tallis Scholars https://youtu.be/NPpFvqmxLbo
szkeptikus
2018. augusztus 14. 18:29
"csak így őrizhetjük meg önrendelkezési jogunkat, azon készségünket és képességünket, hogy életünket ne a mások, hanem a magunk érdekei szerint éljük.” Csak nagyon lazán kapcsolódik a poszthoz, de megfontolandó: mostanában gyakran hangsúlyozzák a politikusok a kereszténység szerepét. Azt is gyakran hangsúlyozzák, hogy a saját érdekeinket kell követnünk. De az élet legtöbbször nem fekete-fehér döntéseket kíván. Assisi Szent Ferenc imája jut eszembe: "Adj, Uram - türelmet, hogy elviseljem azt, amin nem tudok változtatni - bátorságot, hogy változtassak azon, amit változtatni kell - és bölcsességet, hogy meg tudjam különböztetni hogy most melyiket kell választani".
Hurka
2018. augusztus 14. 14:16
Végre találók egy egy országnagyot aki méltóan képviseli Csíksomlyói feliratot: Isten! Tarts meg minket őseink szent hitében és erényeiben
Sulammit
2018. augusztus 14. 08:53
Napóleon megkérdezte külügyminiszterét, Francois Talleyrand-t, hogy mit tegyen a magyarokkal. Talleyrand válasza: Felség! Régi szokásuk a magyaroknak, hogy felnéznek nagyjaikra, és büszkék a múltjukra. Vedd el e nép múltját, és azt teszel velük, amit akarsz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik