Isten képmásának a megsemmisítése folyik

2018. augusztus 13. 21:42

Egy másik nagy kihívás az általában gendernek nevezett ideológia különböző formáiból adódik, amely tagadja a férfi és nő közötti lényegi különbözőséget és kölcsönösséget. Nemi különbségek nélküli társadalmat vizionál, és lerombolja a család antropológiai alapját.

2018. augusztus 13. 21:42
Ferenc pápa
777

„2.    Ideológiai gyarmatosítással terjed
»Olyan időszakban élünk, amikor az embernek mint Isten képmásának a megsemmisítése folyik.  És itt szeretném ezzel a szemponttal lezárni, mert e mögött ott vannak az ideológiák. Európában, Amerikában, Latin-Amerikában, Afrikában, néhány ázsiai országban valóságos ideológiai gyarmatosítás folyik. Ezek közül az egyik – világosan néven nevezem – agender! Ma a kisgyermekeknek – a kisgyermekeknek! – az iskolában ezt tanítják: a nemét mindenki maga választhatja meg. Miért tanítják ezt? Mert a könyvek azoké az embereké és intézményeké, akik pénzt adnak neked. Ezek az ideológiai gyarmatosítások, amelyeket nagyon befolyásos országok is pénzelnek. És ez szörnyű!«
(Lengyelországban a lengyel püspököknek, 2016. Forrás: Magyar Kurír)

3.    Lerombolja a család antropológiai alapját
»Egy másik nagy kihívás az általában gendernek nevezett ideológia különböző formáiból adódik, amely tagadja a férfi és nő közötti lényegi különbözőséget és kölcsönösséget. Nemi különbségek nélküli társadalmat vizionál, és lerombolja a család antropológiai alapját. Ez az ideológia olyan oktatási programokat és törvényalkotási irányelveket követel, amelyek a férfi és nő közötti biológiai identitástól radikálisan elválasztott személyes identitást és meghitt, érzelmi kapcsolatot mozdítanak elő. Az ember identitását ily módon az egyes ember individualista, idővel akár változó saját elhatározásától teszi függővé.«
(Amoris Laetitia 56., Szent István Társulat 2016.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fakutya Bobber
2018. augusztus 14. 16:33
Az a baj ezzel az erőszakos nyomulással, hogy ezt a gender izét a lakoság 99 százaléka nem akarja, nem kivánja, hallani se akar róla, mégis megint rájuk akarja erőltetni a bolsi oldal.
Vakfolt
2018. augusztus 14. 15:30
Ez milyen oldal? "Csak a fényedből adhatsz, az olajodból nem! Balga vagy, ha szétosztod a Csendes idődet, az Ima idődet, az Ige idődet. Okos vagy, ha árasztod a fényedet, jóságodat, szeretetedet, irgalmadat, örömödet, és Istent dicsőítésedet!" mondta Laci atya verse Igeidő.. hát azt hittem ma már semmi sem dob fel..
OberEnnsinnen
2018. augusztus 14. 10:10
Isten képmásának a megsemmisítése folyik, ...ideológiai gyarmatosítás folyik. Ezek közül az egyik – világosan néven nevezem – a gender! Ma a kisgyermekeknek – a kisgyermekeknek! – az iskolában ezt tanítják: a nemét mindenki maga választhatja meg. Miért tanítják ezt? Mert a könyvek azoké az embereké és intézményeké, akik pénzt adnak neked. Mert a könyvek azoké az embereké és intézményeké, akik pénzt adnak neked. Kik-mik ezek az intézmények? Világbank Wall Street Hollywood New York Times-Washington Post és még 195 darab "újság" Der. Spiegelig bezárólag Egyetemi campusok NGO-k százai-ezrei Pornókereskedelem Drogkereskedelem és mindenek előtt, első helyen, mert mindezt ellenőrzi a: SPEKULÁNS. Nyugaton minden könyv, film, médiaakna mögött nem más áll, mint a: SPEKULÁNSPÉNZ.
Vivid
2018. augusztus 14. 09:19
Egy rossz óra is mutat pontos időt napjában kétszer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik