A gendersárkány legyőzése

2018. augusztus 12. 11:07

Én sok szempontból genderalapon értelmezem a társadalmat, és igyekszem többé-kevésbé píszí-módra beszélni.

2018. augusztus 12. 11:07
Konok Péter
Éljen Eduárd!

„Túl kell lépni a kereteken, és – legalábbis ahogy én látom – ez a baloldaliság egyetlen releváns jelentése. Mert, hogy még egy – a számomra legkedvesebb – 1968-as falfelirattal jöjjek elő, »az aszfalt alatt ott a tengerpart fövenye.« Hogy eljussunk hozzá, az aszfaltot kell felbontani, nem elég azt hazudni az aszfaltról, hogy föveny, de az sem, ha azt mondjuk: »jó kis aszfalt ez, kell a francnak a homok!«.

És azért egyvalamit szögezzünk le: ebben az országban a gender studies átfogó társadalmi vákuumban létezik, éppen ezért mindenki (már akit ez egyáltalán érdekel) a tartalomra figyel majd, és arról fog vitatkozni, hogy kell-e ilyesmi, avagy sem. Csak hát egyrészt a tudomány nem így működik – a jelenségek vizsgálata minden szempontból lehetséges, aztán majd a szempontok vitájában kiderül, hogy melyik releváns, és melyik nem, másrészt – és ez a fontosabb –: Magyarország kormánya éppen hatalmi, jogi eszközökkel készül eldönteni egy tudományos vitát. Ez pedig tűrhetetlen, gyalázatos, arcpirító – mély megvetése minden emberi tudásnak.

Amúgy én sok szempontból genderalapon értelmezem a társadalmat, és igyekszem többé-kevésbé píszí-módra beszélni. Az előbbit érvényes elemzési módszernek tartom, az utóbbi pedig egyszerűen így esik jól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. augusztus 13. 18:49
"Én sok szempontból genderalapon értelmezem a társadalmat, és igyekszem többé-kevésbé píszí-módra beszélni." HELYES. AKKOR NYALD KI A SEGGEM!
Vörös Gyuláné
2018. augusztus 13. 17:04
Mostmár aztán igazán felháborító, amit ez az orbánkormány művel! Évtizedek óta nincs válasz a nagy kérdésre: "Itt a piros, hol a piros?". És azt hiszitek, oktatják az ELTÉN? Vagy kutatják az Akadémián? Hát nem! Látszik, hogy csak a focival törődik ez a kormány, a tudomány nem érdekli őket...
makapaka2
2018. augusztus 13. 16:16
Konok, de jó, hogy már nem hallani ocsmány böffeneteit a HírTV-ben!
fogd a pénzt és kuss
2018. augusztus 13. 14:40
"Csak hát egyrészt a tudomány nem így működik – a jelenségek vizsgálata minden szempontból lehetséges, aztán majd a szempontok vitájában kiderül, hogy melyik releváns, és melyik nem, másrészt – és ez a fontosabb –: Magyarország kormánya éppen hatalmi, jogi eszközökkel készül eldönteni egy tudományos vitát. Ez pedig tűrhetetlen, gyalázatos, arcpirító – mély megvetése minden emberi tudásnak." akkor ha most elkezdem a"reggeli fingás hatása a napi munkavégzésre, különös tekintettel a pincérek és a parfümérek tevékenységére" jelenségének vizsgálatát, az a konok szerint tudomány? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik