Nagy ember volt Nagy Imre?

2018. augusztus 09. 15:08

Áthelyezik Nagy Imre szobrát a Kossuth térről a Jászai Mari térre. De mit gondol erről és Nagy Imre történelmi szerepéről az utca embere? Megkérdeztük őket.

2018. augusztus 09. 15:08

A Nagy Imre-szobor áthelyezése megélénkítette az egykori miniszterelnök történelmi szerepéről szóló vitákat és megosztotta az emlékezetpolitikával foglalkozókat. A Mandiner stábja az utca emberét kérdezte erről.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2018. augusztus 10. 22:44
Tele vannak a MÉH-telepek necces eredetű fémhulladékkal. Itt az ideje példát statuálni és TV no meg más csatornák(töltelékek)kereszttüzében ipari csinadrattával leadni mint hiteles eredetű fémhulladékot,az árát meg beinni.
fogas paduc
2018. augusztus 10. 13:09
Nagy Imre elsősorban naív volt.
Vén Csataló
2018. augusztus 10. 10:41
Nagy Imre mítosz nem más, mint a szokásosan pofátlan komcsi mentési kísérlet arra, hogy 56-ból baloldali forradalmat csináljanak. Ez a pasas alapvetően egy komcsi gazember volt. Elvtársias kivégzése épp úgy isteni igazságszolgáltatás, mint Robespieré vagy Rajké volt. Nagy a rossz ember volt a rossz helyen és rossz időben. Annyira nem fogta fel, hogy mi az ábra, hogy a Parlamentből elvtársaknak szólította az odagyűlt tömeget a beszédében. Ki is fütyülték azonnal. Tényleges szerepe a forradalomban gyakorlatilag nulla volt. Azért végezték ki, mert az eseményekkel sodródva, akaratlanul szimbólummá vált a tömeg szemében és ezt az “intelligens” Kádár nem hagyta annyiban. Nagy Imre messze túlértékelt szereplője 56-nal.
Budai Katalin
2018. augusztus 09. 23:35
1. Rossz a hang. 2. Sehova sem kell Nagy Imre szobrát felállítani. Őrjöngenek a libsik Horthy, Hóman Bálint, Wass Albert, Nyírő József és hasonlók szobrainak esetleges felállításán, de bezzeg örömködnek egy vérkommunista NKVD-s Vologya Nagy Imre utókori megbecsülésén. Egy pozitív cselekedete volt Nagy Imrének, hogy nem kért kegyelmet. Ezért pedig nem jár neki szobor. A pornéppel pedig meg kell ismertetni Nagy Imre teljes életét avatott szakemberek (nem libsik!) segédletével, hogy tudjanak róla mit művelt egész életében és nem csak az élete utolsó idejében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik