Migráció

Megerősíthetik Németország délnyugati határának védelmét

2018. augusztus 5. 17:52

A Spanyolországba érkező migránsok számának emelkedése miatt megerősíthetik Németország délnyugati határának védelmét – közölte a szövetségi belügyminisztérium migrációs ügyekért felelős államtitkára.

Megerősíthetik Németország délnyugati határának védelmét a Spanyolországba érkező migránsok számának emelkedése miatt – jelezte a szövetségi belügyminisztérium migrációs ügyekért felelős államtitkára egy vasárnapi nyilatkozatában. 

Helmut Teichmann a Bild am Sonntag című lapnak elmondta, a kormány attól tart, hogy az Észak-Afrikából a Földközi-tengeren keresztül Spanyolországba érkező menedékkérők közül sokan megpróbálhatnak továbbvándorolni Németország felé.

„Megerősítjük a mélységi határőrizetet és az ellenőrzést a német-svájci és a német-francia határon, ha ezt tapasztaljuk” – mondta az államtitkár. Hozzátette, hogy Németország segítséget is ajánl Spanyolországnak a menekültügyi feladatok ellátásához.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) egy másik vasárnapi német lapban, a Welt am Sonntagban ismertetett új adatai szerint Spanyolországban az idén eddig 23 500 érkezőt regisztráltak, így a délnyugat-európai ország az Észak-Afrika felől az Európai Unióba (EU) irányuló menekültügyi migráció legfőbb célországa. 

A második helyen Olaszország áll 18 500 fővel, a harmadik Görögország 16 000 új érkezővel. A január-júliusi időszakban hozzávetőleg 60 ezren érkeztek az EU-ba a Földközi-tengeren keresztül vezető migrációs útvonalakon. Ez azt jelenti, hogy a tavalyihoz képest nagyjából a felére csökkent a migrációs nyomás – emelte ki a Welt am Sonntag a UNHCR adatai alapján, rámutatva, hogy 2017 azonos időszakához képest mintegy 50 százalékkal visszaesett az érkezők száma.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/133787