A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018. július 20. 07:32

Két kisrepülőgép miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit a paksi atomerőműhöz a Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint.

2018. július 20. 07:32

A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Közleményük szerint az atomerőmű munkatársai csütörtök este értesítették a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központját, mivel az atomerőmű körzetében lévő tiltott légtérben kisrepülőgépeket észleltek. A honvédségi központ ezért riasztotta légvédelmi készenléti szolgálatát.

A vadászgépek a tiltott légtér megsértése nélkül azonosították a két AN-2 típusú kisrepülőgépet, amelyek Dunaújvárosban szálltak fel, majd oda érkeztek vissza. Leszállásuk után a rendőrsök „intézkedés alá vonták őket”, a Gripenek pedig visszatértek a kecskeméti bázisra – közölte a HM.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2018. július 21. 08:59
Túl nagy az ilyen provokációk száma mostanában. Tesztelés, vagy felkészülés, mindkét irányban?
Peter8811
2018. július 20. 19:43
Szél Bernadett és Hadházi Ákos volt séta repültek az LMP-ből.
3M..
2018. július 20. 18:08
Ezeket az Antonovokat (AN-2) jórészt permetezésre használják. Örülök hogy a légierő résen volt és megvédett bennünket a permetezőktől. De akkor ki véd meg minket a szúnyogoktól? Szebb Jövőt!
farkasflori a vizicsoda
2018. július 20. 15:52
haha..a fidesz a migrans szunyogok mellett van es a paksiaknak turniuk kell a szunyogokat.. koszonjek szarbannak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik