A mai naptól újra az LMP tagja vagyok

2018. július 19. 08:41

Érdemes-e még energiát befektetni egy jobb sorsra érdemes politikai formációba, vagy tényleg ideje elengedni?

2018. július 19. 08:41
Sallai Róbert Benedek
Facebook

„A mai naptól újra az LMP tagja vagyok. Másodfokú eljárásban azt LMP Etikai Bizottsága megváltoztatva a fegyelmi eljárás eredményét enyhítette az az által kiszabott szankciót és a kizárás helyett meghatározott időre az LMP tisztségektől való eltiltásra enyhítette a »büntetésemet«. Emellett viszont Kassai Dánielt, aki annak idején megkezdte a visszalépéseket, a másodfokú eljárással kizárta az LMP-ből, valamint Ungár Péter mellett Szél Bernadett társelnököt is sújtotta tisztségek viselésétől való eltiltással. Az utóbbi azért jelentős hír szerintem, mert az LMP azt bizonyítja vele: lehet úgy működni, hogy azt ne a következmények nélküliség jellemezze. Ennek ellenére a történtek után, szerintem ez egy enyhe szankció Dettivel szemben.

Némileg így fellélegezhetek, hogy az első fokon általam gyalázatosnak ítélt politikai döntés helyett egy korrektebb etikai eljárást folytattak le alaposabb mérlegeléssel, ennek ellenére nem tagadom: tagságom helyreállítása után az első gondolatom az volt, hogy megköszönve a döntést kilépek a pártból, immár önként.

Ezt azonban még nem tettem meg. Addig, ameddig egy ütőképes ellenzéki politikai erő nem jelenik meg a közéleti palettán, továbbra sem látok jobb esélyt az LMP megerősítésénél, ezért úgy érzem, hogy az LMP-t kellene erősíteni azoknak, akik érdemi változást akarnak. De én nem egy kormány megdöntéséért lettem politikus, hanem azért, hogy érdemi változások induljanak el az országban. Ez értékalapú, emberekért dolgozni akaró, a közügyek képviseletét nem csak politikai propagandaként kezelő, nem csupán lózungokat és frázisokat ismételgető, paneleket felmondó politikusokkal lehet. Úgy tűnik azonban sajnos, hogy jelenleg eltűnőben vannak mindenhol azok, akik az értékalapú politizálást képviselik. Pedig egy központosítás irányába ható, erdogani demokráciát építő kormánnyal, rabló-tolvajok hadát az országra szabadító Fidesz-szel szemben primadonnákkal és pojácákkal sajnos nem lehet eredményt elérni.

Az Etikai Bizottság így nehéz döntés elé állított: érdemes-e még energiát befektetni egy jobb sorsra érdemes politikai formációba, vagy tényleg ideje elengedni, és rájönni: már nem javítható. De ha az LMP nem javítható, akkor mivel, hogyan lehetne a befejezetlen, szétlopott rendszerváltást befejezni, miként, hogyan lehetne megkezdeni az elszámoltatást, és legfőképpen kivel, mikor lehetne megkezdeni az MSZP-s és fideszes rablókormányok utáni rehabilitációt megkezdeni? Van erre egyáltalán esély?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
br-o
2018. július 21. 07:27
Inkább az istállóidat vakolnád be.
Tiszafa
2018. július 20. 11:38
" A mai naptól újra az LMP tagja vagyok" Az LMP jelentése: LuMpenProletár. Mindig is az voltál, Robi!
Agricola
2018. július 20. 11:03
Esély az vóna, de nincsen, ha olyan alakokat, mint Hadházy vót, képesek vagytok társelnökké emelni és egy választásban Gyurcsánnyal és társaival képesek vagytok összefogni. Ha továbbra is így tesztek, csak kevesen fogják elhinni tőletek, hogy Lehet Más a Politika!
Burmin
2018. július 20. 10:53
RobiBenő még társelnök lesz meglátjátok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik