DK: Külföldi titkosszolgálatokkal figyeltethetett meg magyarokat az állam

2018. július 9. 11:56

Magyarország 2018-ban egy olyan állampárt játékszere, amely belpolitikai okokból a saját állampolgárait is kiszolgáltatja idegen országokbeli titkosszolgálati cégeknek – közölte hétfőn a Demokratikus Koalíció.

A magyar kormány külföldi magántitkosszolgálatokkal figyeltethetett meg magyar állampolgárokat a Demokratikus Koalíció hétfőn kiadott közleménye szerint. 

Mint írják, „feltűnő hirtelenséggel tűntek el Bayer Zsolt cikkei, amelyeket a Magyar Időknek készített, külföldi hátterű kémcég munkája alapján írt meg. A külföldi helyszíneken, gyaníthatóan sok millióba kerülő lehallgatási akciók egyik célszemélye - a Migration Aid egyik vezetője - azonban az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordult, így figyelt fel az esetre a magyar elhárítás. Érdekes tény az is, hogy az összeollózott hangfelvételekből a magyar kormány próbált hasznot húzni, magyar civil szervezetek elleni hangulatkeltésre használva a beszélgetéseket. A Demokratikus Koalíció szerint beismerő vallomásnak tekinthető, hogy a Magyar Idők ominózus cikkeinek hirtelen nyoma veszett; a Fidesz tényleg külföldi magántitkosszolgálatokkal figyeltethetett meg magyar civileket”.

Hozzáteszik: szerintük elfogadhatatlan, hogy kémkedjenek a polgárok után és a Magyar Államnak inkább védenie kellene a magyar állampolgárokat. Ezután történelmi bűnként emlegetikhogy „Magyarország 2018-ban egy olyan állampárt játékszere, amely belpolitikai okokból a saját állampolgárait is kiszolgáltatja idegen országokbeli titkosszolgálati cégeknek”.

A Magyar Idők oldalán már megjelent egy cikk, melyben az eltűnt írásokról számolnak be. Mint tudatják, technikai zavar miatt tűntek el írások az oldalról, szándékosan nem töröltek semmit, a visszaállításon pedig már dolgoznak.

(MTI-OS)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/132311