Nyílt levélben invitáljuk Novák Katalint a Pride-ra

2018. július 3. 08:24

Mutassa meg, hogy nem pusztán a kormány által felvázolt és kívánatosnak tartott családmodellek elfogadhatók!

„Tisztelt Államtitkár Asszony!

Megütközéssel olvastam kaposvári nyilatkozatát az Orbán-kormány családpolitikájával kapcsolatban. Elfogadhatatlannak tartom, hogy a magyar kormány államtitkáraként Ön megbélyegzi és  kirekeszti a család fogalmából az azonos nemű párokat. Ön azt nyilatkozta: »nem szabad elfeledkeznünk a többségről, amelynek értékei és a gyerekvállalás mellett határozottan ki kell állni; a családhoz kell egy nő és egy férfi, és pont elég hozzá egy nő és egy férfi.« Több ezer magyar honfitársunkat sértette meg ezekkel a szavakkal. Az azonos nemű párok örökbefogadási joga nem »fenyegeti« és nem is próbálja »megbontani a család szentségét«. Azzal, hogy a Fidesz-KDNP törvényi és adminisztratív eszközökkel akadályozza a meleg párokat az örökbefogadásban, azzal nem a többséget védi, hanem a kisebbség jogait sérti súlyosan.

A II. világháború utáni Nyugat-Európa az egyenlő méltóság és az egyenlő bánásmód elvéről szól. Arról szól, hogy mindannyian megférünk egymás mellett, arról, hogy veleszületett tulajdonságainál fogva egyikünk sem értékesebb vagy értéktelenebb a másiknál. A többség és kisebbség szembeállításának ideje - legalábbis ezen a kontinensen - lejárt. Ennek köszönheti Európa azt a békét, amit lassan hetvenöt éve töretlenül fenntart. Ez a béke az, amit az Önök kormánya megbontani kíván, hamis információkkal ellátva a lakosságot arról, hogyan élik mindennapjaikat a nyugat-európai társadalmak.

Tisztelt Államtitkár Asszony! A társadalom nem hadszíntér. A társadalomfejlődés lépcsőfokai a szabad világban a béke, az elfogadás és a tolerancia felé vezetnek, és nem abba az irányba, amelyikbe az Orbán-kormány immáron harmadik ciklusa óta halad.

Ma Magyarországon sokak méltóságát tiporják lábbal nap mint nap. Tisztelettel kérem, ne asszisztáljon ehhez a folyamathoz! Mutassa meg, hogy nem pusztán a kormány által felvázolt és kívánatosnak tartott családmodellek elfogadhatók, de elismerik más emberek családalapítás iránti vágyát és szeretetközösségét is!

Bízunk benne, hogy a megszólalását nem azért időzítette a Budapest Pride idejére, hogy indulatokat gerjesszen a június 8-i felvonulás előtt. Arra kérem, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Magyarországon minden embert azonos jogok illessenek, és az LMBTQ+ közösség tagjai egyenjogú tagjaivá válhassanak társadalmunknak.

Szeretném felkérni, hogy a Magyar Liberális Párttal együtt Ön is csatlakozzon a 2018-as Pride felvonuláshoz. Kérem, vetkőzze le káros előítéleteit, ismerkedjen meg az LMBTQ+ mindennapjaival és nehézségeivel. A Budapest Pride jó alkalom arra, hogy személyesen győződhessen meg róla, hogy előítéleteinek semmilyen alapja nincsen, és az azonos nemű párok is éppen annyira alkalmasak a családalapításra, mint bárki más.

Várom megtisztelő válaszát és megjelenését a felvonuláson.

Tisztelettel,

Bősz Anett”

(MTI-OS)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/132002