Kártérítési alapból rendezné a devizahitelesek problémáját a Jobbik

2018. június 19. 14:13

A Jobbik azt támogatja, hogy 2019-ig terjesszék ki a kilakoltatási moratóriumot, de célravezetőnek azt látnák, ha az intézkedés addig maradna érvényben, amíg meg nem oldják a devizahitelesek ügyét – tette hozzá Z. Kárpát Dániel.

2018. június 19. 14:13

A devizahitelek forintra váltásakor a jegybanknál felhalmozódott több százmilliárdos profitból rendezné a károsultak problémáit a Jobbik – jelentette be kedden Budapesten, sajtótájékoztatón Z. Kárpát Dániel alelnök.

Az ellenzéki politikus szerint ebből az alapból a már kilakoltatottakat és azokat is segíthetnék, akiknek már lezárult a szerződése. A Jobbik azt támogatja, hogy 2019-ig terjesszék ki a kilakoltatási moratóriumot, de célravezetőnek azt látnák, ha az intézkedés addig maradna érvényben, amíg meg nem oldják a devizahitelesek ügyét. Ezeknek az adósoknak emberhez méltó körülményeket lehet és kell teremteni, enélkül ugyanis nem beszélhetünk tisztességes kormányzásról Magyarországon – fogalmazott a Jobbik alelnöke. Jelezte, hogy továbbra is azt tartják az egyetlen megoldásnak, ha a hiteleket a felvételkori árfolyamon forintosítják. 

Addig átmeneti részmegoldásként említette, hogy szabadulhassanak meg a hitelüktől azok, akik „öt évig betartották a kőkemény feltételeket", pedig vagyontárgyaikat a végrehajtó már elvette, árverezéskor pedig élvezzenek elővásárlási jogot az adósok. Z. Kárpát Dániel szerint így elkerülhető lenne, hogy egy jól körülhatárolható kör az érték töredékéért szerezze meg ezeket az ingatlanokat.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. június 19. 22:16
Pofa súlyba!
puszika
2018. június 19. 21:04
Ezek mindig a más pénzéből költekeznének!
hátakkor
2018. június 19. 17:54
A konkrét felvetésről. Mindenki szabad akaratából szabadon szerződik. Tessék mindig kételkedni! A pénzhajhászás ki van maxolva már régóta. Matolcsy X éve megmondta, hogy ugyan két külön dologról van szó, a forintosításból eredő jegybanki nyereségből felvetődött a hitelesek - egyben deviza spekulánsok - kompenzációja, csak az alkormányellenes lenne. Ez Z.Kárpát Dánielnek magas. Metál Lady egész baráti körében játszotta az okost. Milyen okos hitelt vett fel a házára. Pár play back retró bulival simán törleszti. Amikor Zazri bedobta, hogy a Jobbik kormány ( abban az esetben mi mindnyájan) kifizeti Metál Lady okosságát, na pont akkor lett Metál Lady a Jobbik szellemi holdudvara ( meg a Heller). A választás napján látott 2 zsarukocsiról fotót - este - hogy tartanak Pest felé, akkor posztolta, hogy elcsalták a választást. Este 7h-kor még úgy hitte tehermentes lesz a vityillója. Új szponzor már nehezen akad :(
drkovax
2018. június 19. 17:54
Mára (kevés valóban balszerencsés - és csöndes - kivételtől eltekintve) azok maradtak benne a devizahitel csapdában, akik senkivel és semmiben nem voltak hajlandók együttműködni és arra számítottak, hogy majd egyszer valaki helyettük kifizeti a tartozásukat ... Nem kéne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik