Orbán: A migránsvitában nem lehetséges a kompromisszum

2018. június 16. 16:40

A kormányfő Helmut Kohl egykori német kancellár halálának első évfordulóján rendezett tanácskozáson mondott beszédet.

2018. június 16. 16:40

A migránsvitában nem lehetséges a kompromisszum, de nincs is rá semmi szükség – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Budapesti Európa-beszéd címmel szombaton a fővárosban rendezett konferencián. 

A kormányfő Helmut Kohl egykori német kancellár halálának első évfordulóján rendezett tanácskozáson kiemelte: semmilyen dokumentumot nem ismerünk, amelyik azt mondaná, ha „belépsz az unióba, bevándorlóországgá kell válnod"

Kitért arra is: Magyarország tisztában van saját erejével, súlyával és feladatával mint uniós tagállam, és nem vágyik európai politikai szerepre. Mi, magyarok öntudatos, büszke, helyes önismerettel és reális helyzetértékeléssel bíró nép vagyunk. Ahol határozott ambícióink vannak, az Közép-Európa és a visegrádi négyek – közölte.

Hozzátette: magyar ambíció, hogy Magyarország egy erős, szorosan együttműködő, egymást segítő és bátorító országokból álló közép-európai régió tagja lehessen. Itt számít, súlyt jelent az az erő, amit Magyarország képvisel. Ambíciója Magyarországnak az is, hogy elősegítse a nyugat-balkáni államok, különösen Szerbia uniós tagságát, hogy meggyőzzük a többi tagállamot, hogy erre szüksége van. 

Orbán Viktor azt mondta: Helmut Kohl pontosan értette, mit jelent az, hogy az Európai Unió tagjai egyenrangúak, és értékelte a magyarok barátságát. 

(MTI,MTI Fotó: Illyés Tibor)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2018. június 18. 19:39
megnéztem. nagyon kemény. imádom. azért sok lesz egy lapon, a trükkjeik (mint a hollandok erdogannal vagy a franciák fillonnal) ellen. hajrá.
mucsay
2018. június 18. 16:02
még csak idézeteket hallottam, de annyi lejött, hogy viktor kiállt a kocsma elé és megvillantotta a revolvert. de vigyázni kell, mert a másik oldalon nem merkel és juncker van, nem is csak az ngo-k. és lőnek a tetőről is. de most komolyan, sztetek az ami hírszerzés nem folyt össze a soros-hálózattal? ott volt nekik készen egy egész világra kiterjedő, helyi emberekkel, ismeretekkel rendelkező hálózat akinek a főnökei pont ugyanabban a brancsban voltak, családilag meg minden, ahogy ezek szoktak. ha nem fonódtak össze, akkor nem túl jók a szakmában. és ha az fbi olyan mélyen volt a clintonék seggében, hogy azt se tudták merre van a kifele, akkor a hírszerzés mér maradt volna odakinn. trump pedig nem fog a hírszerzéssel ellenkezni. (mással se, de most hagyjuk.)
Babivadász
2018. június 17. 20:58
"Magyarország tisztában van saját erejével, súlyával és feladatával mint uniós tagállam, és nem vágyik európai politikai szerepre. " Végre egy őszinte mondat a miniszterelnök szájából! Na ehhez tartsátok magatokat, nem ti fogjátok irányítani az egész világot, de még csak Európát sem, csak a vidék Magyarországa a tiétek. Tudjátok mit , nektek adjuk! :D
istvánkeve
2018. június 17. 20:24
Imádkozzatok, hogy a V4 együttesen kibírja majd a hónap végi brüsszeli nyomást migránsügyben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik