A visszatérő

2018. június 15. 08:25

Magyarország megérdemelne egy normális ellenzéket.

2018. június 15. 08:25
Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

„Megjegyzem, a múlt és a jövő mindig is furcsán csengő fogalom volt a jogelődjeit is beleszámolva lassacskán százéves formációnál. Előbbivel folyton küzdött, próbálta eltolni magától a kommunista előzményeket, majd a rendszerváltozás utáni hazugságokat, kudarcokat és történelmi bűnöket. Csakhogy a választók jó része máig emlékszik például a Bokros-csomagra, az állami vagyon dobra verésére, a devizahitelezés beindítására, a 2006-os félrevezetésekre, szemkilövetésekre, a menetrendszerű megszorításokra, a széteső államra. A teljes bűnlajstrom nem férne rá erre az oldalra. A szoci jövő eközben egyre bizonytalanabb, pláne amióta Szanyi belengette az önfelszámolást.

El kell ismerni, mindezért komoly felelősség terheli az MSZP-t is anyagi csődbe lavírozó Gyurcsány Ferencet, aki 2011-es kilépése óta, ügyes taktikusként, folyamatosan cseszteti egykori pártját. Akármilyen módszert választ éppen, a lényeg mindig ugyanaz, amit egy minapi konferencián Hiller István is elismert: a DK a szocialisták rovására akar erősödni. A végül félreállt – félretolt? – Kunhalmi Ágnes pedig egyenesen azt szorgalmazta, civakodás helyett jöjjön a totális összeborulás.

Vagyis nincs új a nap alatt, az összeliberálisozódott baloldal továbbra is önmaga ellensége, nem kell neki politikai rivális, a harakiri megy egyedül is. Régi lemez, de Magyarország megérdemelne egy normális ellenzéket. Ezt azonban, bárhogy is alakul a hétvége, nem az MSZP fogja szállítani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dakotasámán
2018. június 15. 13:03
"Magyarország megérdemelne egy normális ellenzéket." teljesen igaz. de pláne megérdemelne egy tisztességes, keményen dolgozó, nem korrupt kormányt !!!
tatface
2018. június 15. 10:36
"Magyarország megérdemelne egy normális ellenzéket. " A Fideszt.
Berecskereki
2018. június 15. 09:54
"Magyarország megérdemelne egy normális ellenzéket.", az ellenzék meg egy működő OPNI-t.
balbako_
2018. június 15. 09:49
Meg kell nézni az MSZP-SZDSZ pártokra szavazók számát ennyi fertőzött ember élt nálunk. Azóta természetes elhullással csökkent és többen más pártra álltak át. De ez a szám mutatja miért nincs nemzeti minimum, miért olyan keserves az ország javára dolgozók munkája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik