Putyin csak a pálya szélén

2018. június 15. 08:40

Lehet úgy is nézni, hogy „Putyin vb-je”, de valójában mégsem az övé. A pályán nem ő játszik.

2018. június 15. 08:40
Dési András
168 Óra

„Megjegyzendő, hogy a putyini rendszer nem kis kockázatot vállalt a vb-rendezéssel. Oroszország még sohasem nyitotta meg magát jelentősen a külvilág előtt, soha nem fogadott még ennyi külföldi turistát, mint most, 2018 nyarán. A tizenegy városban persze nem feltétlenül a mélyorosz valóság tárul fel, de nem csak az válik láthatóvá, amit a rezsim önfényező marketing- és pr-szempontból mutatni akar Oroszországról. A vb más, mint az egy városra, Szocsira összpontosuló téli olimpia volt. Ez a rendkívül gazdag kultúrájú ország »élő közvetítésben« fog vizsgázni, hogy miként kezel milliárdos nézőszámot hozó globális eseményt, házigazdaként hogyan bánik az arra látogató tömegekkel.

Lehet úgy is nézni, hogy »Putyin vb-je«, de valójában mégsem az övé. A pályán nem ő játszik. Mert minden ráaggatott nacionalizmus, a meccseket kísérő »szurkolói« balhék, rasszista rigmusok ellenére a labdarúgás alapvetően a sokszínűségről, a másik és a mások tiszteletéről szól. Mindenféle választóvonalat meghaladó sport. A fegyelemé, a csapatszellemé, de egyben az elfogadásé is. Éppen ezért hajrá, mindenki!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ipacs Mona
2018. június 15. 19:07
Honnan ilyen tájékozott ez a testnevelésből fölmentett buzeratőr?
atila68
2018. június 15. 14:50
Mennyire szánalmas már mikor valakinek a világbajnokságról is Putyin ugrik be.
balbako_
2018. június 15. 14:47
A szocialista újságírás éled újjá ebben a cikkben. Nem a tényeket írja, hanem a vágyait.
puszika
2018. június 15. 11:19
Dési elvtárs! Könyörgöm, ha nincs mit írnia HÜLYESÉGEKKEL NE TERHELJE az amúgy is igen sovány számú 168 tóra olvasóit!! Meglátja még azok is elpártolnak!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik