Nem adnám át a helyem Vona Gábor egy újabb emberének

2018. június 06. 20:21

Lemondok mandátumomról, ha azt Toroczkai Lászlónak adják, vagy egy másik olyan jelöltnek, aki hűen képviseli a kongresszus 46%-ának akaratát.

2018. június 06. 20:21
Dúró Dóra
Facebook

„Lemondok mandátumomról, ha azt Toroczkai Lászlónak adják, vagy egy másik olyan jelöltnek, aki hűen képviseli a kongresszus 46%-ának akaratát, de a frakció további elszakadását a párttól nem támogatnám azzal, hogy Vona Gábor egy újabb emberének adjam át a helyem. A Pongrátz Andrással folytatott megbeszélésem eredményeként, vele egyetértésben hozott döntésemről tájékoztattam a Jobbik elnökségét, s a kompromisszumos váltóember megtalálása érdekében tárgyalást kezdeményeztem a pártvezetéssel, mely a lemondásomra való felszólítását úgy döntötte el, hogy meg sem hallgatott, sőt döntésükről a sajtóból kellett értesüljek. Bár eljárásukat koncepciósnak, joggal való visszaélésnek, belső leszámolásnak tartom jogászokkal való konzultációim alapján is, a 46%-nyi tagság akaratának és az Alapító Nyilatkozatunknak a semmibevételét pedig nem engedhetem.

Bár Pongrátz András és a Jobbik Mi Magunk Platformja ragaszkodik ahhoz, hogy »a jobbikos képviselői eskü megszegése miatt mondjon le a mandátumáról az a Gyöngyösi Márton frakcióvezető, aki a kizárás kezdeményezésével pártszakadást idézhet elő, illetve az a Mirkóczki Ádám, aki nyilatkozataival hiteltelenné tette a pártot és megtagadta a 2010 előtti Jobbikot«, én nem várom el a tárgyalás témájává tenni azt. Viszont szeretném felhívni figyelmüket jobbikos eskünk általuk nem idézett, első háromnegyedére, melyet sokan megszegnek:

»a Szent Koronára esküszöm, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjeként csak és kizárólag nemzetemet és magyar hazámat fogom szolgálni. Ellenállok minden anyagi és hatalmi csábításnak, nem engedek semmilyen külső nyomásnak és fenyegetésnek, óvom és védem nemzetemet a hazugságtól, a nélkülözéstől és a szolgaságtól. Minden erőmmel, tudásommal és tiszta lelkiismeretem megőrzésével azért fogok dolgozni, hogy a magyarság ügyének alázatos és hű szolgálója legyek.«

Lehetetlennek tűnik az olykor egymásba ütköző pontoknak (és hasonlóan ellentétes értelmezéseknek-elvárásoknak) mind megfelelni, miközben a törvényes eskünkben még az is áll: »fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek, jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom; az országgyűlési képviselői tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorolom. Isten engem úgy segéljen!« 

Amennyiben az elnökség nem hajlandó Toroczkai László vagy más, a kongresszus 46%-ának akaratát hűen képviselő jelöltnek adni mandátumomat, akkor annak végső sorsát a június 23-ai gyűléstől teszem függővé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2018. június 12. 20:02
A Jobbik Magyarországért Mozgalom számára óriási megtiszteltetés volt, hogy Pongrátz Gergő bácsi 2003 októberében részt vett a párt alakuló gyűlésén, és kérte a küzdelem folytatását, amelyet ők vívtak Magyarországért. Nem sok nyoma maradt a Jobbikban ennek a találkozásnak, még a hagyományos október 23.-i nemzeti ünnepeken sem. Tehát a Pongrátz nevet a politikai hivatkozásokból ki kell hagyni. Tiszteletből!
hakos
2018. június 07. 21:45
Az az igazság, hogy amikor a megmirkóczicásodott jobbik képviselői a Szent Korona előtt esküdöztek, a gyomrom is felfordult. Blaszfémia.....
frivol824@gmail.com
2018. június 07. 12:05
Nagyon úgy néz ki, hogy D. Dóra minél többet nyilatkozik, annál többet árt magának. Nem ártana ezt figyelembe vennie! Ugyanezt megmondhatná Előd férje-urának is, hiszen voltaképpen a családban mégis csak ő az értelmiségi!
Tidal_wave
2018. június 07. 10:24
Hogy is mondta Havas Henrik annak idején, mikor Szabad György nem fogott kezet Gyurcsánnyal? "Fiatal az asszonyka, kell a pénz"... Most meg van három gyerek, azt kell a zsé, nemigaz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik