Új értelmiséget teremt magának a Fidesz

2018. május 27. 18:58

Kerner Zsolt
24.hu

A Fideszt elhagyó értelmiségi elitet valahogy pótolni kell, tehát új konzervatívokat és új értelmiségi elitet kell keresni.

„Az értelmiség hagyományos szerepéről a politikában lehet vitatkozni, de leginkább a kormányzás és a politikai döntések ideológiai hátterének megteremtése lenne az. Ennek a kormányzásnak viszont nincs ideológiai háttere, pedig akár lehetne is. (...)

 

Azok az írók, egyetemi tanárok, közgazdászok, akik a napi politikai megindoklásán túl is részt tudnának az ideológiai elképzelések alakításában, nem a Fidesz mellett állnak. Lázár János az egyik utolsó, egyébként lenyűgözően érdekes videóinterjújában azt mondta, hogy ő még azt gondolja, hogy a politika értelmiségi műfaj, de ő kihalófélben lévő fajtának számít. Nem is vesz részt ennek a kormánynak a munkájában. (...)

A Fideszt elhagyó értelmiségi elitet valahogy pótolni kell, és a hagyományos konzervatívok (vagy kereszténydemokraták, akikre a miniszterelnök vágyik), erre nem hajlandóak. Kell tehát új konzervatívokat és új értelmiségi elitet keresni. Ennek a sors furcsa fordulatai után pont Amerikából kell Magyarországra érkeznie.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/130203