Amikor égőt cserél az ellenzék...

2018. május 25. 16:26

Sallai ex-képviselő szomjas volt, ezért távozott. Az ajtó nyílása és a fény beáramlása általános rémületet keltett az LMP vezetésében.

2018. május 25. 16:26
Máté T. Gyula
Máté T.

„És akkor kiégett a villanykörte. Az LMP vezetése összenézett: most mi van? Szél Bernadett ijedtében gyorsan a sarokba hátrált: ez csak Schiffer összeesküvése lehet, így akarja felhívni a figyelmet a zöld értékek semmibevételére. Ungár Péter cselekedett, tapsolt egyet: otthon ugyanis olyan multiokos kapcsoló van, amely hanghatásra működik. Hát nem történt semmi… Nem is értette, hülye ez a való világ. 

Hadházy kárörvendően felröhögött: velem kötözködtök? Látjátok, ez az eredménye! Erre a körte villant egyet, és az ex-társelnök is egy sarokba menekült. Nézték a sötétséget. Szabó Szabolcs Együttből átigazolt oktatáspolitikus itt érezte szükségesnek, hogy hozzászóljon: jelezte, a villanykörte problémájának gyökereit, az orbáni tanügyi rendszer hibáit kellene először felfedni, és nem léha döntéseket hozni.

Sallai ex-képviselő szomjas volt, ezért távozott. Az ajtó nyílása és a fény beáramlása általános rémületet keltett az LMP vezetésében. Kórusban mondták, zárja rájuk inkább, nem kockáztatnának. Sallai a parlamenti folyosón összefutott Molnár Gyula szocialista ex-elnökkel. Kérdezte: mi van nálatok? Mi, »exek«, mégis csak értjük a világot. Molnár mondta, hogy náluk is sötét van. A villanykörte ugyan nem égett ki, de eltűnt. Sallai meglepődött: »Nálatok már ezt is lopják, Gyuszi?« Molnár vállat vonva, fájdalmasan bólintott. Dühös volt magára, felelőtlenül vonult ki a frakcióülésről, miközben ott maradt az a hercig kerámiafoglalat.

Sallai azért bekukkantott a maradék szocialistákhoz. A várakozásoknak megfelelően ott sem volt világosság. Kunhalmi Ági ugyan lelkesen lengetett egy EU-zászlót, de az nem adott fényt. Tóth Bertalan frakcióvezető, elnök-aspiráns jól elvolt a félhomályban, a többiek gyanakodva figyelték egymás zsebét: kinél lehet az égő?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. május 27. 14:53
Találó és szellemes írás.
kunfia
2018. május 25. 20:16
-Viktor,nem lesz baj belőle,ha túl sokat szerzünk meg az állami pénzekből? -Dehogy lesz,érts már meg, minél többet lopunk,annál kevésbé foglalkoznak vele a birkáim,mert ezek azt sem értik,mi folyik előttük! Egyébként meg nincs olyan ,hogy állami pénz,a teljes pénzállomány az enyém,ha jól nyaltok,a kisebb részét megkaphatjátok ti is.
GV0917
2018. május 25. 19:40
Hol az égő, hol az égő? Hát hol lenne mint a pszichiátriai megfigyelő terem pultjának alsó sorában. Miért nincs VILÁGOSSÁG? Ez egy sötétség teszt. Abszolút sötétség nemlétezik, csak annyira, amennyi a bent tartózkodó személyekből árad. Persze hogy félnek!
Royce2.0
2018. május 25. 18:55
elsőre azt olvastam: EGÓT cserél az ellenzék. mondom: mihh?? az ki vagyon csukva :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik