Nőügyi demagógia Brüsszelben

2018. május 25. 11:41

A nőket egyre nagyobb védőháló veszi körül, bármennyire is másképp akarja ezt bemutatni a neoliberális sajtó és az Európai Parlament.

2018. május 25. 11:41
Haraszti Gyula
Magyar Idők

„Ha bevezetnék az Országgyűlésben vagy bizonyos szakmákban a női kvótát, az nem lenne-e a férfiakkal szemben egyfajta diszkrimináció? Nem beszélve az egyéb nemi identitásokról, amelyekre egy jogállamban még rákérdezni sem szabad. A nőknek a mai napig nehéz a munkavállalás és a családi kötelezettségeik összehangolása. Ezt enyhíti a kormány a bölcsődék, óvodák intézményrendszerének kiszélesítésével, a munkahelyre való visszajutás támogatásával.

Elérhető a családi otthonteremtési kedvezmény, a családi adókedvezmény és számos egyéb támogatás. Hazánk az elmúlt években szintén aktív lépéseket tett a nők elleni erőszak megfékezéséért is. Bevezették a távoltartás jogintézményének több formáját, a büntető törvénykönyvben a nemzetközi normáknak megfelelően módosult a zaklatás, az erőszakos közösülés tényállása.

A családon belüli erőszak megelőzésére és hatékony kezelésére nemzeti stratégia született. Magyarország egyedülálló, állami támogatással működő intézményrendszert hozott létre a nők védelmére. A nőket tehát egyre nagyobb védőháló veszi körül, bármennyire is másképp akarja ezt bemutatni – akár egy-egy szélsőséges eset kiemelésével vagy hazugságokkal – a neoliberális sajtó és az Európai Parlament. Hogy ismét egy hímsoviniszta viccel borzoljam a kedélyeket, le kell szögezni: már csak a férfiak elleni erőszakot kellene valahogy megoldani. Azért is, mert jelenleg Magyarországon több nő él, mint férfi. A súlyos halandósági mutatónk pedig nyilván az esélyegyenlőség kiharcolásában tanúsított igyekezetünk miatt állandósuló stressznek is köszönhető.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. május 25. 21:41
„Ha bevezetnék az Országgyűlésben vagy bizonyos szakmákban a női kvótát, az nem lenne-e a férfiakkal szemben egyfajta diszkrimináció?" De, az lenne. Már az. A férfiak már alsóbb rendű lények ebben a "kultúrkörben". Lásd pl. belezuhan egy busz egy szakadékba és minden buszon lévő meghal. Közöttük a nők és a gyermekek is külön kiemelve. A felnőtt férfiakért úgy annyira nem kár. Lásd a gyermekelhelyezéseket válások esetén. Lásd pl. a nőknek külön ünnepnapjuk van. A gyermekeknek is. A férfiaknak nincsen. Stb.
Flydo
2018. május 25. 13:43
Ha már nemek közötti egyenlőség: 1. Magyarországon egy átlagos férfi 8 évvel rövidebb ideig él, mint egy átlagos nő (Nyugat-Európában ez a különbség csak 4-5 év), a férfiak mégis csak később mehetnek nyugdíjba (a "férfiak 40" aláírásgyűjtési akciót 3 feminista szervezet beadványára az Alkotmánybíróság "betiltotta") 2. A fentiekből kifolyólag egy átlagos férfi 10-15 millió Ft-tal többet fizet be a nyugdíj kasszába mint amennyit kivesz onnan (erről az igazságtalanságról még beszélni sem szabad a hazai sajtóban). 3. A hajléktalanok 85%-a férfi. 4. 40 évvel ezelőtt a férfiak részvétele a közép- és felsőoktatásban magasabb volt mint a nőké. Ekkor a feminista szervezetek az oktatási rendszer átalakítását és nemi kvóták bevezetését követelték az oktatásban. Az átalakítás megtörtént. Ma már mind a középfokú oktatásban, de főleg a felsőoktatásban a nők vannak többen (idén 28%-kal több nő kezd egyetemre járni mint férfi). Most már nem követelnek a feministák nemi kvótát az oktatásban, hanem csak annyit mondanak: "ebből is látszik, hogy a nők okosabbak". 5. A munkahelyi balesetek 93%-át férfiak szenvedik el. 6. Az öngyilkosok 3/4-e része férfi. Ezekről a társadalmi hátrányokról és igazságtalanságokról még beszélni sem nagyon szoktak a sajtóban - nemhogy a megszüntetésükre programok indulnának. Sem a kormány sem a "nemek közötti egyenlőtlenségek csökkenéséért harcoló civil szervezetek" nem foglalkoznak ezekkel. Sőt ez utóbbiak meg is akadályozzák, ha valaki javítani szeretne ezen egyenlőtlenségek valamelyikén.
atila68
2018. május 25. 12:39
"már csak a férfiak elleni erőszakot kellene valahogy megoldani" Volt itt valakinek mostanában válópere női bíróval?
krakken96
2018. május 25. 12:06
"családi kötelezettség"himsoviniszta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik