Német viccoldal álhírét közölte a közmédia

2018. május 21. 12:57

Tényleg átnevezik Essent a Ramadán böjt idejére?

2018. május 21. 12:57

Érdekes riportot közölt az M1 Híradója vasárnap, a 17 órakor lement műsorában. A csatorna az egyik drezdai menekültközpontban kirobbant verekedésről számolt be, a hír végére pedig egy bevallottan szatirikus német vicclap álhírét szerkesztették oda, szúrta ki a 444.

A Noktara nevezetű oldal cikke arról szól, hogy az Észak-Rajna-Vesztfáliában található Essen városát a muszlim Ramadán böjt idejére Fastenre neveznék át. Az Essen ugyanis németül annyit tesz, „enni”, míg a Fasten böjtöt jelent – ezért az álhír szerint a helyi muszlimok kérvényezték a város átnevezését, melyet a polgármester tiszteletben is tartott, a Fasten-táblák pedig már ki is kerültek a város határaira.

A Noktara egyébként muszlim álláspontból közli szatirikus álhíreit: a két alapító Soufian El Khayari és Derya Sami Saydjari naponta frissítik az oldalt újabb és újabb tartalmakkal, melyeket általában a menekültválság, a terrorizmus, a jobboldali populizmus, vagy a Közel-Kelet helyzete ihletnek.

Az ominózus jelenetet az alábbi linken 6:34-től lehet megtekinteni.

(Borítókép: MTVA)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2018. május 22. 08:38
"szatirikus álhíreit: a két alapító Soufian El Khayari és Derya Sami Saydjari " Komolyan ezen kéne elégedetten somolyognom? Inverz Charlie Hebdo, vagy mi a faxom. Európa elkényelmesedett fele tényleg megérett a pusztulásra.
adam
2018. május 22. 07:59
Ezt szépen benézték... Persze ez a 444-nek épp elég, hogy nyugtázza, Németországban minden rendben van.
gross
2018. május 21. 23:34
A világnézeti kérdésektől teljesen függetlenül, csak szakmai szempontból nézve - ez nagyon-nagyon szánalmas. Egy újságírói pályára nem való hülyegyerek feltehetően valami facebook megosztásról hitte azt, hogy az egy közölhető hír a magyar köztévé híradójában.
Akitlosz
2018. május 21. 19:43
Ez jó poén. Nevettető. Kár, azonban, hogy nem csak vicc. Bár a legjobb poénok azok, amelyek igazak (lesznek). Tekintve, hogy a 20 évvel ezelőtti viccek mára valósággá váltak, így ez az Essen Fasten dolog is ma még mulatságos, de 20 év múlva tényleg így lesz. Vagy még ígyebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik