Európában az emberek egy részének elméjére sötétség borult

2018. május 21. 09:20

Imádkozzunk azért, hogy a Szentlélek világosítsa meg az amerikai, európai vezetőket, akik sötétségben élnek.

2018. május 21. 09:20
Márfi Gyula
Pesti Srácok

„Európában az emberek egy részének elméjére most sötétség borult. Vannak dolgok, amiket egyszerűen nem látnak. Magyarországot most éppen azzal vádolják, hogy itt sérül a demokrácia, vagy nincs demokrácia, sérülnek a nők jogai. Az, hogy mi van az Iszlámban, a Sharia Törvényben az nem érdekli őket. Imádkoznunk kell azért, hogy a Szentlélek világosítsa meg őket, azokat az amerikai, európai vezetőket, akik sötétségben élnek.

(...)

A szeretet kapcsán a szentlélek arra figyelmeztet, hogy ne azért szeressünk, mert jó nekünk. Ne csak azért szeressünk, mert rá vagyunk szorulva valakire. Tudjuk a kapott szeretetet viszonozni, és tudjunk szeretni akkor is, hogy ha abból közvetlen hasznunk nincsen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2018. május 22. 15:35
Seggnyaló csuhás.
citizen12
2018. május 21. 23:46
Egész kis pszichológiai-teológiai rémtörténetet kerekítettél a szeretet Istenének emberré testesült Személye és édesanyja köré. Áldjon meg a szeretet Istene!
citizen12
2018. május 21. 22:42
Még egy elgondolkodtató történet a Mária-tisztelet hatásairól Európa kultúrájára. Éppen egy református egyháztörténész, Walter Nigg írja "A misztika három csillaga" c. könyvében: Boldog Seuse Henrik (a híres Eckhart-tanítványa, német misztikus) 'egyszer egy kis hídon egy szegény asszonnyal találkozott. Seuse ki akarta kerülni és a vízbe lépet. Az asszony nagyon meglepődött, és nyíltan azt mondta, hogy neki kellett volna helyet adnia a papnak. Ő azonban ezt felelte: "Ej, jóasszony, az a szokásom, hogy minden nővel illendően és tisztelettel viseltetem, a gyengéd égi Istenanya akaratából." Mária, az Úr édesanyja miatt Seuse minden nőt tisztelt.' (235-6.o.)
citizen12
2018. május 21. 22:09
Íme a PS cikkének első néhány mondata, gondolom, ezt lényegként akarták kiemelni az újságírók: "A római katolikus egyházi vezető arra hívta fel a figyelmet, a Szentlélek képes arra, hogy világosságot hozzon a sötétségbe, megvilágítsa az elménket, megtisztítson és az erények, jócselekedetek útjára vezessen bennünket." Azután pedig ilyenek következnek: "- emlékeztetett / - fogalmazott / - mondta" Ezek szerint a cikk az érsek szóbeli közléseinekaz újságírók által összeállított változata. Valószínűleg több helyszínről is, hiszen írják: "Márfi Gyula a szombati napon három Veszprém megyei helyszínen tartott szentmisét. ... a Rab Mária-forrásnál, ahol egy korábban leomlott hidat építettek újjá és most szentelt fel a püspök. Végül délután a veszprémi Margit templomban bérmálta meg az egyházi vezető a Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium nyolcadikos diákjait, összesen 36 fiatalt." És ezen PS szöveg alapján - ki tudja, milyen tudással és mekkora keresztény alázattal - nyilvánosság előtt megtámadsz egy olyan keresztény vezetőt, aki már akkor is Krisztust szolgálta önfeláldozóan, kemény időkben, amikor Te még nem is igazán ismerted a hitet. Hát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik