Egy hónapja még nem akart belépni semmilyen frakcióba Mellár Tamás

2018. május 20. 17:55

Mellár Tamás egy hónapja még hallani sem akart arról, hogy belép valamilyen frakcióba.

2018. május 20. 17:55
Kereki Gergő
Kereki Gergő

Bombaként robbant a hír pénteken, hogy Bősz Anett liberális politikus kilép a Párbeszéd frakciójából, ami úgy tűnt, hogy ezzel a lépéssel megszűnik, ugyanis a frakcióalakításhoz legalább öt parlamenti képviselő szükséges, a Párbeszéd létszáma azonban így négyre csökkent.

Bősz kilépése számos következménnyel fenyegetett: független képviselővé válik Szabó Tímea, Tordai Bence, az MSZP-ből kényszerigazolt Burány Sándor és a Karácsony Gergely mandátumát megkapó ember; kevesebb interpellálási lehetőségük lesz, kevesebb napirend előtti felszólalásra lesz lehetőségük; nem lesz szavazati joguk a Házbizottságban; újra meg kell állapítani az érintett képviselők illetményét, Szabó Tímea elveszíti frakcióvezetői juttatását; újra el kell osztani a bizottsági helyeket; valamint a Párbeszéd elesik attól a 135 millió forintos támogatástól, ami a frakcióalakítás miatt járt nekik.

Egy hónapja még nem akart beülni egy frakcióba sem

Vasárnap azonban a Pécs városában függetlenként egyéni mandátumot nyerő Mellár Tamás bejelentette, hogy belép a Párbeszéd frakcióba, mert nem nézheti tétlenül, hogy „az ellenzék egyetlen összefogási kísérlete is meghiúsuljon”.

Mellár alig egy hónapja még értelmetlennek tartotta magát a felvetést is, hogy belépjen valamilyen frakcióba. Erről a Népszavának adott interjúja árulkodik.

Amikor ugyanis a Népszava újságírója megkérdezte Mellárt arról, hogy nem kellene-e mégis inkább beülni valamelyik frakcióba, akkor a független képviselő kategorikusan elutasította ezt a lehetőséget: „Semmiképp. Mellesleg semmi értelmét se látom annak, hogy Németh Szilárddal és társaival birkózzak gazdasági kérdésekről. Az alkatomtól is idegen, hogy színpadias felszólásokkal irányítsam magamra a figyelmet”.

Korábban a migrációról is mást mondott, a Századvégről pedig valótlanságokat állított

Mellár Tamás egyébként korábban a migráció kérdésében is egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett. 2015-ben még lehetőséget látott a bevándorlásban, és azt nyilatkozta, hogy „a 300 milliós USA-ba évente 1 millió ember vándorol be és a gazdaság nélkülük nem is tudna magas fordulatszámon működni. Az 500 milliós Európa hisztériás rohamot kapott félmillió menekülttől. Európának is meg kellene tanulnia együtt élni a bevándorlással, ahogy Amerika megtanulta és hasznot húzott belőle”.

Ehhez képest a 2018-as választási kampány finisében a Heti Válasznak adott interjúban már azt mondta, hogy ő senkit sem fogadna be, és keményebben ellenzi a bevándorlást, mint a Fidesz.

De Mellár Tamás volt az is, aki korábban „pénzmosodának” nevezte egykori munkahelyét, a Századvéget, és azt állította, hogy „kutatási igazgatóként betöltött tisztsége idején a minisztériumtól kapott kutatási megrendelések alapján a miniszterelnök tanácsadói érdemi munkavégzés nélkül vették fel a minisztériumtól utalt pénzt.”

Állításairól később kiderült, hogy valótlanok: a Századvég a Kúria előtt nyert pert Mellárral szemben.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Edvind Johnsson3.0
2018. május 22. 06:47
Nehezen hozta meg azt a lépést.
hakos
2018. május 21. 17:47
Hát igen, van az a pénz.... Egyébként ügyes, ezzel a belépéssel sikerült évente a pártkasszába 135 millió forinttal többet kivenni az adófizetők zsebéből.
zakar zoltán béla
2018. május 21. 16:08
Xaru jallamu
bormat13
2018. május 21. 11:33
Szégyen, ha belép. Ő egy ennál komolyabb szakember. Így Márky Zay lesz belőle!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik