Migráció

Antiszemitizmust hoznak menekültek Németországba Merkel szerint

2018. április 23. 15:50

Arab származású menekültek egy újfajta antiszemitizmust hoznak Németországba Angela Merkel szerint. A német kancellár arról is beszélt: „Elcsüggeszt minket, hogy egy óvoda, iskola vagy zsinagóga sem maradhat rendőri védelem nélkül”.

Angela Merkel német kancellár szerint arab származású menekültek egy újfajta antiszemitizmust hoznak Németországba. Hozzátette: az antiszemitizmus sajnos ez előtt is létezett. Merkel az izraeli Channel 10-nek nyilatkozott erről.

A kancellár elmondta: új biztost nevezett ki az antiszemitizmus elleni harc és a németországi zsidó élet támogatása érdekében. Arról is beszélt: „Elcsüggeszt minket, hogy egy óvoda, iskola vagy zsinagóga se maradhat rendőri védelem nélkül”.

Az Euronews cikke szerint 2017-ben 1421 antiszemita bűncselekményt, köztük 32 erőszakos cselekményt követtek el Németországban.

Egy antiszemitizmussal foglalkozó berlini civil szervezet szerint viszont naponta két-három antiszemita cselekmény történik csak Berlinben.

A minap Berlinben egy szír fiatalember övvel vert el a nyílt utcán egy kipát viselő izraeli férfit – aki történetesen arab származású volt.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/128594