Orbán átalakítaná a Miniszterelnökséget, Varga Mihály marad a költségvetés felelőse

2018. április 20. 09:40

Orbán Viktor a megalakulandó új kormány összetételéről és célkitűzéseiről árult el részleteket a Kossuth Rádióban.

2018. április 20. 09:40

A Miniszterelnökség átalakítását tervezi az új kormányban Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt is bejelentette pénteken a Kossuth rádióban, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter marad a gazdasági kabinet vezetőjeként a költségvetés felelőse.

Nagy minisztériumok

A kormányfő a Miniszterelnökségről úgy fogalmazott: szeretné átalakítani a kormány „agyközpontját”, másfajta vezetési szerkezetet kíván létrehozni. Ebben az ügyben már voltak és a hétvégén is lesznek komoly tárgyalásai – tette hozzá.

Orbán Viktor jelezte azt is, mielőbbi kormányalakításban érdekelt ő is és az ország is, a tárgyalások zajlanak, „gyorsan lesz új kormányunk”. Attól viszont „óvnám magunkat” – mondta –, hogy új minisztériumok legyenek, mert ami bevált, azt nem kell megjavítani. Érdemes megtartani azt a rendszert, hogy nagy minisztériumok vannak élükön nagy felhatalmazású tárcavezetőkkel – közölte.

Varga Mihály 

Célul tűzte továbbá, hogy a parlament – a korábbi évekhez hasonlóan – a nyári szünet előtt elfogadja a jövő évi büdzsét. A munkálatok állásáról már tárgyalt is Varga Mihállyal, akinek a jövőben is számít a munkájára, mert egy rendkívül tehetséges és tapasztalt miniszter – közölte.

Családtámogatás

A demográfia, családtámogatás kérdésében Orbán Viktor azt mondta: szeretne egy átfogó, 20-30 éves megállapodást kötni a magyar nőkkel a magyar jövőről, a nekik nyújtható, kiszámítható perspektívákról, mert a demográfia rajtuk áll vagy bukik, ez az ő döntésük. A gyermekvállalás a legszemélyesebb, de a közösségnek fontos ügy – hangsúlyozta, hozzáfűzve: a kormánynak az a dolga, hogy ha a nők gyermeket szeretnének vállalni, és el akarják mondani erről az álláspontjukat, akkor azt meghallgassa, megértse.

Bevándorláspolitika

A parlamenti választás eredményéről szólva úgy értékelt, a választók megerősítették az alapvető célokat, vagyis a gazdasági növekedést, a rendben lévő pénzügyeket, a teljes foglalkoztatottság elérését, a családok támogatását, a nyugdíjak értékének megőrzését, valamint a biztonság garantálását: „a bevándorláspolitikában ne engedjük Európában, Magyarország maradjon magyar ország”.

A miniszterelnök – jelezte – e „régi, változatlan célok” mellett új kormánystruktúrát tervez „nagy részben új emberekkel”. „Nem a mostani kormány munkájának a folytatására szavaztak az emberek, hanem a célok szolgálatában akarnak változatlanságot” – erősítette meg álláspontját a kormányfő.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nuttika
2018. április 21. 11:32
Kis butus, Csepelen (és Soroksáron) nyert az egyetlen EGYÜTT induló, de fideszes polgármester van. Tetszik érteni?
amarna
2018. április 21. 07:10
Tisztelem Miniszterelnök Úr---de engedjen meg egy megjegyzést : Lázár Jánost elengedni --- NAGY hiba volt !!!!
Nataalii
2018. április 20. 16:55
Helló)) Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. szeretek utazni Keresek valakit, aki hív. Ország vagy város megjelenítése Jó szórakozást! Az intim fotómat az interneten >>> https://goo.gl/fW3MAJ
Illieral
2018. április 20. 14:11
Lázár megy Rogán marad. Fordítva jobb lenne, Lázárt sokan nem szeretik pedig sokszor olzat is ki mert mondani, amit más nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik