Elhagyja a Miniszterelnökséget Lázár János

2018. április 20. 11:37

Nem akar a következő Orbán-kormány tagja lenni és a következő négy évben Hódmezővásárhelyre vonul vissza – jelentette ki Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter.

2018. április 20. 11:37

Befejezte a munkát a Miniszterelnökség élén, és a jövőben nem akar kormánytag lenni – jelentette ki Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter – írja az Index. 

A politikus ezt a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek adott interjújában beszélt erről, azt is hozzátéve, hogy 2014-ben Orbán négy évre kérte fel a Miniszterelnökség vezetésére. „Ezt a munkát elvégeztem, kerek egésznek tekintem” – mondta Lázár, aki elmondása szerint már ősszel jelezte a miniszterelnöknek, hogy a ciklus végén befejezi. A sajtóban is elkezdett terjedni ez a hír, ám Lázár most először mondta ki nyilvánosan, hogy távozik a kormányból. A Miniszterelnökségről azt mondta, hogy büszke arra, hogy létrehozta ott „a legerősebb csapatot”, „a legkiválóbb tisztviselők itt dolgoznak”, példaként az uniós források hatékony lehívását említette.

A kormányon kívül is van élet, Budapesten kívül is van élet – mondta Lázár, aki további terveivel kapcsolatban elmondta „a választóimmal való együttműködést szeretném erősíteni, a választókat szeretném meghallgatni”. Azt tervezi tehát, hogy a választókerületébe, Hódmezővásárhelyre vonul vissza a következő négy évben, „ez a tervem és az elképzelésem”.

Tanulni megy

Nem azért, mert az országgal kapcsolatban ne lenne, tudásom, elképzelésem, ambícióim, de sokat kell még tanulnom a választóktól, hogy mi a magyar valóság” – fogalmazott Lázár, aki hozzátette, hogy még sok ideje van tanulni, hiszen 10 év múlva 53, 20 év múlva 63 éves lesz.

Találkozás Orbánnal

Lázár azt is elárulta, hogy Orbán, akinek a személyes joga meghatározni a kormányzati struktúrát és hozzá kiválogatni a személyeket, hétfőre kérette magához. A kérdésre, hogy elfogadna-e más pozíciót, Lázár azt válaszolta, hogy ez „nem így működik, ez nem piac”. Arról pedig nem beszélt, ki lehet az utódja, de azt üzente neki: „én 112 kormányinfót tartottam, hajrá!”.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. április 23. 05:47
Bajnai Gordont kell felkérni kormányinfóra, sokkal frappánsabb válaszokat adott: " Ott sem voltunk, nem tudunk róla , nem értünk hozzá, a faszom se tudja kezit csókolom."
formaegy
2018. április 21. 19:35
Én sajnálom, hogy bizonyos emberkék miatt akiket már rég a büdös francba kellett volna hátratolni, Lázárnak kell félreállni. Ki kell mondani, és ezt még a baloldalon is elismerik, hogy ma a jelen Fideszben egyedül Lázár az, aki naprakészen olyan magas fokú tudással, és felkészültséggel rendelkezik, hogy a többiek nagyítóval vannak alatta! Egyetlen ember aki a Fideszt tovább tudná vinni az ő! Abban bízom, hogy ezeket az éveket egyfajta felkészülésre fogja fordítani, mert ha ő kiesik a vezető Fideszből, a Fidesznek annyi! Nincs olyan karakán, felkészült, okos, minden tekintetben tájékozott, reálisan gondolkodó ember aki át tudná venni minden törés nélkül a Fideszt, csak ő - Lázár! Én sajnálom, hogy nem viszi tovább azt a munkát amit eddig, mert bizony a Fidesz nagyon sokat köszönhet neki, sok-sok botlást kisimított. Ennyi
robipecs
2018. április 20. 19:09
Már rég óta mondom, de most ismét az alkalom: szerintem Lázár jövőre polgármester lesz, de nem Hódmezővásárhelyen, mert azt majd megnyeri más. A feladat Botka legyőzése a szomszédban. Szerintem.
A teremburáját
2018. április 20. 18:24
Atyaég, mit fröcsögnek a témában a Népszava, 24.hu, 444 nickjei/fészbukkos marhái! Fulladoznak a gyűlölettől, Lázár nagyon sokat taposhatott a tyúkszemükön? Néha, le kell merülni a pokolba, hogy az ellenség (mert ezek nem ellenfelek, hanem ellenségek!) pulzusát felmérjük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik