Trump kirúgta Rex Tillerson külügyminisztert

2018. március 13. 14:02

Tillerson helyére a CIA igazgatója, Mike Pompeo léphet.

2018. március 13. 14:02

Donald Trump amerikai elnök kedden bejelentette, hogy menesztette tisztségéből Rex Tillerson külügyminisztert, akinek helyét a Központi Hírszerző Ügynökség igazgatója, Mike Pompeo veszi át. A CIA élére most először egy nő, Gina Haspel kerül.

A 65 éves külügyminiszter távozása az eddigi legjelentősebb változás a bő egy éve hivatalban lévő elnök kormányában. Tillerson az Exxon Mobil olaj- és gázcég éléről érkezett a politikába, és távozásáról már ősszel találgatások jelentek meg, miután nyilvánosságra került, hogy állítólag idiótának nevezte az elnököt.

„Mike Pompeo, a CIA igazgatója lesz az új államtitkár. Fantasztikus munkát fog végezni! Köszönjük Rex Tillersonnak a szolgálatát! Gina Haspel lesz a CIA új igazgatója, az első nő ezen a poszton. Gratulálok mindenkinek!” – írta Donald Trump kedden a Twitteren.

(MTI, fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2018. március 13. 15:54
Ideje volt
péterx
2018. március 13. 15:30
Ez így szokás az elnöki politikában : ha nem tetszik , menjen a kolléga ; azért meg kell dicsérni , mert nem lehet nyílt kudarcnak venni a korábbi kinevezését ; s nem árt egy új , egyéb húzás sem mellé , mert így egy kicsit az általános átalakítás benyomása alakul ki / az első női CIA igazgató / .
Robur
2018. március 13. 15:07
A Trump által beígárt IQ párbaj most akkor elmarad? Pedig úgy izgultam.
Akvínói akvavit
2018. március 13. 14:52
Az csak egészen véletlen, hogy zsidó származású nagykövet jön hozzánk ismét, hiszen a zsidók Amerikában 2 % a népességben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik