Ezért kell újra Békemenet

2018. március 7. 14:14

Fricz Tamás
Magyar Idők

Tudjuk, hogy nem vagyunk tökéletesek, sem a kormányunk, sem mi.

„Nem csak azokat a honpolgárokat hívjuk tehát a békemenetre, akik mindenben egyetértenek a kormánnyal, hiszen az Orbán-kormány sem lehet tökéletes. Nem probléma az, ha valaki másként gondolkodik például az adózásról, mint a kormány, ha mást gondol a közmunkáról, ha másképp képzeli a környezetvédelmet, az ország energiaellátását, ha másképp szervezné meg a kulturális életet, vagy máshogyan alakítani az élsport finanszírozását – és még sorolhatnám a szakpolitikai kérdéseket, amelyekben természetes a vita, az érdekek és koncepciók ütköztetése.

Nem kell mindenben egyetértenünk, csak abban, hogy ezt az országot, ezt a nemzetet meg akarjuk tartani, meg akarjuk védeni és fel akarjuk emelni. Ha ez az alappillér megvan, akkor mint jobboldali, konzervatív, keresztény vagy baloldali, szocdem és nemzeti liberális emberek, de elsősorban mint magyar honpolgárok megtalálhatjuk egymással a közös hangot.

És a harmadik üzenet: mi, nemzeti beállítottságúak valóban demokraták vagyunk, mert nem nézünk le senkit, nem tartunk senkit másodrangú állampolgárnak. Szemben azokkal a baloldali-neoliberális körökkel, pártokkal és politikusokkal, akik elitista gőggel kezelik a népet, és szent meggyőződésük, hogy kizárólag ők tudják, hogyan kell élniük és gondolkodniuk az embereknek.

Ők azok, akik a demokratikus döntéshozatalt, a népszavazásokat kifejezetten károsnak tartják, mert szerintük a „csőcselék” csak rossz döntéseket hozhat; ezért akarják azt, hogy a döntéseket szűk elitcsoportok hozzák meg a népek felett.

S ők azok, akik a közép- és kelet-európai országokat még mindig nem fogadják el a nyugatiakkal egyenrangúnak, még mindig fölényes és leereszkedő módon akarnak kioktatni minket arról, hogy hogyan kell élnünk a XXI. században, és fittyet hánynak arra, hogy megértsenek minket, miközben mi már nemhogy megértettük, de ki is ismertük őket.

Mi tehát valódi egyenrangúságot akarunk Európában és az unióban. Nincsenek alá- és fölérendelt országok, Magyarország, Lengyelország és a többi közép-európai ország szava ugyanannyit ér, mint Németországé és Franciaországé.

Tudjuk, hogy nem vagyunk tökéletesek, sem a kormányunk, sem mi. Tudjuk, hogy csak a Teremtő tökéletes, mi csak törekszünk arra, hogy jobbak legyünk. Ezért menetelünk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/126211