Figyelő: A jobbikosok többsége elutasítja a párt irányvonalát

2018. március 6. 22:41

A Figyelő betekintett a Jobbik-közeli Iránytű Intézet múlt heti kutatásaiba. Az adatok azt mutatják, hogy a jobbikos megkérdezettek többsége elutasítana egy esetleges összefogást a baloldallal.

A jobbikos háttérintézet azt firtatta hogy milyen támogatottsága lenne egy Jobbik-baloldal összeborulásnak. Az eredmények szerint a jobbikos válaszadók nem vevők erre a tervre, és a visszajelzések alapján Gábor iszlám iránti szimpátiáját is elutasítják.

A Figyelő áttanulmányozta azt a belsős jobbikos felmérést, amely szerint a válaszadók túlnyomó többsége (61%-a) nem tartja jónak, hogy Vona Gábor és a Jobbik a kelleténél közelebb került az iszlám világhoz. A mélyelemzések még negatívabb képet mutatnak a Jobbik számára: nem csak a teljes lakosság, hanem a biztos jobbikos pártválasztók körében is kiverte a biztosítékot, hogy Vonáról korábban kiderült: a pártelnök szerint az iszlám az emberiség utolsó reménye.

A kérdések között szerepelt az is, hogy hogyan fogadnának a szavazók egy Jobbiktól a DK-ig tartó összefogást. A jobbikosok négyötöde elutasító, de a baloldaliaknak is több mint a fele elfogadhatatlannak tart egy Jobbik-baloldal összefogást.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/126174