Momentum: 97 helyen adtak le ötszáznál több ajánlást

2018. március 5. 17:50

Összesen 61 ezer 295-en szavaztak aláírásukkal bizalmat a közéletbe új gondolatokat, lendületet, őszinteséget hozó új politikai generációnak – mondta Fekete-Győr András.

Fekete-Győr András pártelnök közlése szerint 97 helyen adtak le ötszáznál több ajánlást a Momentum Mozgalom jelöltjei, szinte mindegyiküknél 600-nál is magasabb volt a szignók száma, ezzel pedig az ellenzéki oldal ötödik „országos elérésű pártjává” váltak.

Hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: összesen 61 ezer 295-en szavaztak aláírásukkal bizalmat a közéletbe új gondolatokat, lendületet, őszinteséget hozó új politikai generációnak, ez pedig azt jelenti, hogy nem csupán a legnagyobb parlamenten kívüli erővé váltak, de ez az első olyan 21. századi párt, amelyik egy évvel az indulása után sikerült a választókerületek kilenctizedében jelöltet állítania.

Az aláírásgyűjtés tanulságaként említette, hogy szinte minden ellenzéki szimpatizáns együttműködésre kérte őket az Orbán-kormány leváltásáért, hozzátéve, erre hajlandóak is győzelemre esélyes, hiteles, őszinte jelöltek mögé állva, ha ezt viszonozza a többi ellenzéki párt. Szólt arról is: március 11-én jelöltkongresszust tartanak, amelyen megbeszélik, hogy a következő egy hónapban mit tehetnek még a  „kormány-, illetve a rendszerváltás érdekében”.

Kérdésre válaszolva Fekete-Győr András elmondta: az LMP-vel „koalícióra nincs lehetőség, együttműködésre viszont van”, és még ezen a héten Szél Bernadettel, a párt miniszterelnök-jelöltjével, akinek azt fogja javasolni, hogy kezdeményezzék az ellenzéki oldal két legnagyobb szereplője, az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik egymás közötti együttműködését. Ha ők nem tudnak együttműködni, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz az egyéni választókerületekben – fogalmazott.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/126093