Üzenet

Magyarország részt fog venni az európai konzultációban – írja Vona Macronnak

2018. február 27. 10:26

Levelet írt Vona Gábor a francia államfőnek, melyben kifejti: Macron az április 8-a után felálló új, a Jobbik által vezetett kormányra bizton számíthat abban, hogy közös európai ügyeinket megvitassuk.

Levelet írt Vona Gábor, a Jobbik elnöke Emmanuel Macron francia államfőnek, melyben kifejti: a közöttük lévő nyilvánvaló politikai nézetkülönbségek ellenére örömmel fogadja a Macron által meghirdetett európai konzultációt az Európai Unió jövőjéről. Vona kijelenti: a Jobbik vezette kormány megalakulása után Magyarország csatlakozni fog a konzultációhoz. A levelet teljes terjedelmében közöljük.

Emmanuel Macron úr, a Francia Köztársaság elnöke részére

Tisztelt Elnök Úr!

Annak ellenére, hogy a közöttünk lévő politikai nézetkülönbségek nyilvánvalóak, pártom, a Jobbik Magyarországért Mozgalom örömmel gratulált Önnek, amikor Önt Franciaország elnökévé választották. Az Ön sikere ugyanis nem egy politikai irányvonal győzelmét jelentette, hanem azt, hogy egy friss, a XXI. század kihívásaira választ kereső politikus képes volt meghaladni a múltat képviselő pártok jelentette vitákat.

Tudom, hogy sok tekintetben másképpen gondolkodunk országaink, vagy az Európai Unió jövőjéről. Ám abban egyetértünk, hogy a változás szükséges és elodázhatatlan. Éppen ezért örömmel fogadtam az Ön által meghirdetett európai konzultációt, melynek során polgáraink közvetlenül mondhatnának véleményt arról, merre haladjanak közösségünk és kontinensünk államai. Ez a demokrácia valódi lényege, ez az, amely politikai nézetektől függetlenül mindannyiunk számára irányt mutathat.

Tavaly tavasszal a mi pártunk is hasonló célokat tűzött ki, amikor partnereinkkel egy európai polgári kezdeményezést, a Béruniót meghirdettük. Sikereinket immár kilenc ország pártjainak és szakszervezeteinek csatlakozása jelzi. Külön öröm számomra, hogy a novemberben az Európai Parlamentben megtartott »Egyenlő munkáért egyenlő bért!« című konferenciánkon az Ön pártjának parlamenti képviselőjét, Frederic Petit urat is előadóink között üdvözölhettük.

Éppen ezért bízom az Ön által meghirdetett európai konzultációban is. Egy dologban azonban mégsem tudok egyetérteni Önnel és helyre kell igazítanom a sajtótájékoztatóján elmondottakat: Elnök úr állításával ellentétben Magyarország csatlakozni fog és részt fog venni a konzultációban. Április 8-án ugyanis hazánkban parlamenti választások lesznek, melynek során a magyar polgárok a nemzeti ügyeinket elszabotáló és nemzetközi megítélésünket tönkretevő Fidesz-kormányról fogják elmondani véleményüket.

Az április 8-a után felálló új, a Jobbik által vezetett kormányra pedig bizton számíthat abban, hogy közös európai ügyeinket megvitassuk és az Európai Uniót egy valóban a polgárai érdekeit szolgáló szervezetté tegyük.

Kérem, fogadja Elnök úr őszinte nagyrabecsülésemet.

Tisztelettel:

Vona Gábor

Budapest, 2018. február 26.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/125775