Aggódik a Telenorért Szigetvári Viktor

2018. február 22. 14:54

Szigetvári Viktor levélben fordult a Telenor Norway elnökéhez és vezérigazgatójához, hogy kifejezze aggodalmát a kommunikációs cég esetleges hazai kézbe kerülése miatt.

Az Együtt párt közölte: „Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje levélben fordult Gunn Warstedhez és Sigve Brekkehez a Telenor Norway elnökéhez és vezérigazgatójához, hogy megossza aggodalmait azokkal a piaci pletykákkal kapcsolatban, amelyek a Telenor magyarországi leányvállalatának Mészáros Lőrincnek való közvetlen vagy közvetett eladásáról szólnak”.

Szigetvári Viktor levelében kitér arra, hogy a Telenor, mind vállalati kultúrájában, mind hálózati fejlesztéseiben előremutató stratégiát valósít meg Magyarországon, hiszen szerinte nemzetközi szinten is az egyik legjobb hálózattal rendelkezik itthon úgy, hogy mindezt különösen megterhelő adózási feltételek mellett valósították meg. Szigetvári Viktor meggyőződése, hogy a speciális távközlési adó káros a fogyasztók és a szolgáltatók számára, az sürgősen kivezetendő lenne. Az Együtt közölte: mindent meg fog tenni a piacellenes, szektorspecifikus adók eltörléséért.

„Az esetleges, magyar kormányközeli oligarchának történő értékesítéssel kapcsolatban az Együtt miniszterelnök-jelöltje arra hívja fel a Telenor norvég vezetőinek figyelmét, hogy egy ilyen eladás etikátlan lenne. Szigetvári Viktor biztos benne, hogy a Telenor vezetői tisztában vannak azzal a közvélekedéssel, hogy a közvetett eladás csak egy újabb szög lenne az Orbán által folyamatosan támadott magyar piacgazdaság koporsójába” – közölte az Együtt párt.

(MTI-OS)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/125557