Drogállam lett Hollandiából a rendőrség szerint

2018. február 21. 08:08

Kilencből egy bűnügyi szervezetet vonhatnak felelősségre a holland rendőrségen.

Hollandia egyre inkább egy drogállammá alakul, míg a rendőrség képtelen megküzdeni az ezzel járó bűnügyi gazdaság kialakulásával – közölte holland rendőrségi jelentésekre hivatkozva a The Guardian. A hatóságoknak komoly problémát okoz a bűnözők felkutatása, állításuk szerint ugyanis jelenleg kilencből csupán egy bűnügyi csoportot képesek elkapni, főként a hiányos anyagi-és munkaerőbeli források miatt. 

„A nyomozók látják, ahogy a kis bűnözők tehetős vállalkozókká fejlődnek” – olvasható a cikkben. A jelentést idézve leírják: „Hollandia a drogállamok tulajdonságait viseli. A nyomozók látják a párhuzamos gazdaság felemelkedését”.

A kritikus oldal képviselői felhívják rá a figyelmet, hogy a marihuána kávézókban való árusítása és a prostitúció legalizálása jelentősen hozzájárulhatott ahhoz, hogy Hollandia a drog-és emberkereskedelem középpontjává váljon. 

Az európai droghasználat jelentősen kapcsolódik Hollandiához. A kontinensen található ecstasy nagyobb része Hollandiából származik, ahol többnyire kannabisz gyártásával is foglalkozó, marokkói csoportok készítik a szert. Az ecstasyn túl a kokain terjesztésében is szerepe van Hollandiának: az Europol értesülései szerint az Európában fellelhető kokainmennyiség fele megfordul Rotterdamban – olvasható a cikkben. 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/125458