Balliberális kísérletezők

2018. február 20. 06:47

Kiss Gergely
Magyar Idők

Róna Péter azt próbálja magyarázni a fehérre festett papírról, hogy az fekete. A pártok támogatottságát nézve úgy tűnik, hogy ez a pszichológiai kísérlet most nem működik.

„Ez nem zavarta Róna Pétert, az ellenzéki köröknek oly kedves közgazdászt, hogy elképesztő véleményének adjon hangot az ATV-ben. Szerinte nem történt semmi, és Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert ettől kezdve nem lehet komolyan venni. Róna Péter nagyon sajnálja, ami az elmúlt hét és fél év alatt történt, ami miatt Magyarországon romlás, gazdasági lecsúszás van, és ez a folyamat szinte megállíthatatlan. A magasabb teljesítményt szerinte legfeljebb az uniós pénzekkel lehet magyarázni.

Tehát Róna Péter – ahogy a balliberális körök más megmondóemberei és pártjai – azt próbálja magyarázni a fehérre festett papírról, hogy az fekete. Hátha a választópolgárok nem a saját szemüknek és tapasztalataiknak fognak hinni, hanem annak, amit ez a csoport sulykol.

A pártok támogatottságát nézve úgy tűnik, hogy ez a pszichológiai kísérlet most nem működik. Azaz: a választók többségét nem lehet hülyére venni.

A nemzetközi hitelminősítő, a Standard & Poor’s például nem véletlenül erősítette meg hazánk befektetésre ajánlott adósosztályzatát, amelyre pozitív kilátást tart érvényben. A szervezet szerint a növekedést támogatja a reálbérek és a foglalkoztatottság emeléséből adódó fogyasztási »boom«, a költségvetési ösztönzés, az Európai Unió támogatásainak jelentős gyorsulása, a lakástámogatásokra fordított összeg növelése, a magánszektor pénzügyi mérleghelyzetének erősödése, valamint a folytatódó euróövezeti fellendülés. A költségvetési hiány terén pedig nem lát komoly kockázatokat, így adott esetben a következő időszakban bizonyos feltételek teljesülése esetén tovább javíthat a magyar besoroláson.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/125397