Svéd politikus mondott köszönetet Orbán Viktornak

2018. február 16. 20:24

Tisztelt Orbán Viktor miniszterelnök úr, köszönöm szépen, hogy kiáll Európáért – mondta magyarul a svéd képviselő a svéd parlamentben.

Kent Ekeroth, a Svéd Demokraták (SD) képviselője a svéd parlamentben mondta el védőbeszédét Magyarországról – írja a Magyar Idők.

Köszönetet mondott Orbán Viktornak és Magyarországnak a svéd politikus, „mert ők meg merik és meg tudják tenni, ami jó az országuknak, és ami jó Európának.” A svéd parlamentben felszólaló képviselő kihangsúlyozta, hogy hazánk a történelem folyamán mindvégig végvár volt, amikor Európa védelméről volt szó.

 

„Ez az ország szimbolizálja a józan észt. Saját kultúrájának és népének megőrzését. Európa határainak védelmét.” – mondta Kent Ekeroth.

Példaként említette a kommunizmus elleni magyar fellépést is, nyilvánvalóan az 1956-os forradalomra utalva. „Most újra mindannyiunkért kiállnak.” – hangsúlyozta a politikus. Ennek kapcsán magyarul a következőket mondta: „Tisztelt Orbán Viktor miniszterelnök úr, köszönöm szépen, hogy kiáll Európáért.”

A képviselő Svédországot a világ legszélsőségesebb demokráciájának nevezte, és a képmutatás magas fokának titulálta, hogy a svéd balliberális politikusok felháborodnak azon, ha az USA, vagy Svédország belpolitikájába akarnak külső erők beavatkozni, de örülnek, ha az Egyesült Államok vagy Soros megpróbálja a magyar választásokat manipulálni.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/125276