A migráció kérdésében a magyar emberek nevében beszélek

2018. február 15. 08:44

Néhány ellenzéki párt a hatalomért és a pénzért mindenre képes, és hajlandó összefogni Soros Györggyel. Interjú.

2018. február 15. 08:44
Orbán Viktor
Orbán Viktor
Veszprémi 7 Nap

„Milyennek értékeli kapcsolatainkat az Európai Unióval?

Összességében elégedettek lehetünk. Brüsszelt nem úgy kell felfognunk, mint egy diplomáciai smúzolóhelyet, ahonnan folyton vállveregetést várunk. Ez az a hely, ahol mindenkinek ki kell állnia a saját nemzeti érdekeiért, és tudomásul kell venni, hogy ha valaki kiáll ezekért, akkor ott vita, küzdelem lesz. A vita Brüsszelben természetes dolog. Vitában állunk, és ez jó hír, mert azt jelenti, van lehetőségünk küzdeni nemzeti érdekeinkért. Ezt jól mutatja az is, hogy a migráció kapcsán a kényszerbetelepítési szándékot egyelőre sikerült elhárítanunk, eddig még sikerült megakadályozni, hogy olyan törvények szülessenek, amelyek a magyarok akaratával ellentétben más civilizációkból érkező idegeneket telepítettek volna Magyarországra. Sikerült kiállnunk a pénzügyi érdekeinkért is. 

A kormány tavaly év végén nemzeti konzultációban is megkérdezte a magyar emberek véleményét a migrációról, amelyre minden eddiginél több válasz érkezett. Miért fontos ez az ország számára?

A migráció nevű világjelenséget talán pontosabb népvándorlásnak nevezni. Az a kérdés, engedjük-e azt, hogy mindenki keresztül-kasul közlekedjen a földgolyón, és így a fél emberiség migránssá váljon, vagy pedig kitartunk amellett az álláspontunk mellett, hogy mindenkinek a saját fügefája alatt kell megteremtenie, berendeznie az életét. Én ez utóbbi állásponton vagyok, nem szeretnék kevert népességű Magyarországot, nem szeretnék migránsokat látni Magyarországon. A nemzeti konzultációból kiderült, a véleményem egybeesik azzal, amit az emberek gondolnak. Ezért én ma azzal a morális háttérrel léphetek fel a nemzetközi színtéren a migrációval szemben, hogy a magyar emberek nevében beszélek. Ez nagy erőt és felhatalmazást ad, és jelentős mértékben hozzájárult eddigi diplomáciai sikereinkhez. Magyarország ebben az ügyben egységes. Az, hogy néhány ellenzéki párt a hatalomért és a pénzért mindenre képes, és hajlandó összefogni Soros Györggyel, aki nemzetközileg is finanszírozza ezt a globális népvándorlási mozgást, nem változtat azon a tényen, hogy a magyar emberek jól látható és jól hallható többsége nem a Soros György által elképzelt országban akar élni. A nagy többség egy saját maga által megválasztott nemzeti kormány irányítása alatt álló Magyarországot akar.

A közelmúltban az ENSZ migrációs jelentésében pozitívnak és megállíthatatlannak nevezték a migrációt. Mennyiben jelent ez veszélyt Magyarország számára, miközben azt látjuk, hogy a tavaszi választási kampány fő témájává is a bevándorlás vált?

Fel kell vennünk a kesztyűt, az európai színtér után az ENSZ fórumain is el kell mondanunk, hogy Magyarország szerint a migráció veszélyes dolog. Azt nem bátorítani kell, hanem inkább meg kell fékezni, és ahelyett, hogy nagy néptömegeket mozgatnánk egyik helyről a másikra, arra kell fordítani erőinket, hogy mindenkinek ott segítsünk, ahol született, és mindenkinek legyen lehetősége emberhez méltó életet élni a saját országában. Mi, magyarok egy huzatos helyén élünk a világnak, ezért itt és most nagyobb tétje van a választásnak. Magyarország jövőjéről kell most dönteni, mert hiába fejlődik jól az ország, hiába építünk viaduktokat, jó iskolákat, állatkertet, és tesszük 21. századi, modern minőségűvé az életet sport- és egészségügyi beruházásokkal, ha közben elárasztanak bennünket máshonnan érkezett embertömegek, ha elveszítjük keresztény kultúránkat, és helyette egy idegen kultúra és kevert népesség jön létre. Hiába minden fejlesztés, ha elvész a közbiztonság, ha megnő a terrorveszély, és anélkül, hogy elhagytuk volna a városunkat, egyszer csak azt vesszük észre, hogy már nem érezzük magunkat otthon a saját országunkban, a saját településünkön. Azt a kultúrát kell megtartani Magyarországon, amelyben minden magyar ember otthon érzi magát, ezt pedig – függetlenül attól, hogy valaki vallásos vagy sem – úgy hívják, hogy keresztény kultúra. Ez lesz az április 8-ai választás tétje is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mutimi
2018. február 16. 19:00
Nem. Azt adod, ami benned van. Olvasgasd néha vissza magad, és gondolkodj el rajta.
frivol824@gmail.com
2018. február 16. 16:58
"Néhány ellenzéki párt a hatalomért és a pénzért mindenre képes..." Nem lehet mindenki Tiborcz-aszkétaságú! :)
rajgy
2018. február 16. 10:48
Kérdésem Orbán Viktorhoz: Már mindenki ismeri a Soros-plakátok tartalmát. MIÉRT NEM A KIDOLGOZOTT ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NYOMTATJÁK A PLAKÁTOKRA ???
Geo
2018. február 16. 09:25
keresztény kultúra Térdre, imához!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik