Tuzson: Nem fog enyhülni a „Stop Soros” törvénycsomag

2018. február 09. 21:48

Még a tavaszi ülésszak előtt be szeretnék nyújtani a „Stop Soros” törvénycsomagot – ezt Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár mondta pénteken.

2018. február 09. 21:48

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint a „Stop Soros” törvénycsomag esetében szigorításról, megerősítésről lehet beszélni, enyhítésről semmiképpen sem.

Tuzson Bence pénteken az M1 aktuális csatornán azt mondta: tart a törvénytervezet társadalmi egyeztetése, és szeretnék, hogy minél többen mondják el a véleményüket, mert annál jobb törvénycsomag születhet. Közölte: összefoglalják a véleményeket és a javaslatot jövő héten a kormány elé tárják. 

Szeretnék a tavaszi ülésszak előtt benyújtani – tette hozzá. Az államtitkárt kérdezték a belga miniszterelnök nyilatkozatáról is, amely szerint ha június végéig nem sikerül konszenzusra jutni az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanácsban, akkor a visegrádi országok nélkül, minősített többségi szavazással fogadják el a tervezett reformokat. Tuzson Bence szerint ez „felháborító ultimátum”.

Úgy fogalmazott: amit a belga miniszterelnök mond, az egy „trükk”, az a lényege, hogy megkerüljék a fő döntéshozó szervet, és a belügyminiszterek tanácsában egyszerű többséggel meghozott döntéssel elő lehessen segíteni a migrációt a kötelező betelepítési rendszer felső korlát nélküli megalkotásával.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bumburi
2018. február 10. 21:40
Egyre másra elszaporodtak az országban olyan ál-civil szervezetek, amelyek valójában inkább külföldről irányított ötödik hadoszlopnak, idegen ügynököknek vagy egyszerűen idegen érdekeket képviselő hazaárulóknak tekintendők. A civil társadalom megtisztítása érdekében szükség lenne olyan törvényekre amelyek szabályoznák ezt a kérdést. Bár a FIDESZ-nek történtek e téren nagyon lagymatag kezdeményezései, ettől lényegesen hatékonyabb keményebb intézkedés sorozatra lenne szükség. 1. Szükséges lenne hogy a transzparencia és a tisztánlátás érdekében ezek a szervezetek egyértelműen idegen ügynökökként legyenek megjelölve, kötelesek legyenek ezt minden dokumentumukon megjelölni , minden nyilatkozatukat kiegészíteni azzal hogy ők idegen ügynökként nyilatkoznak. 2. Ezen szervezetek bevételei képezzenek adóalapot, amely alapesetben minimálisan 80 %-os adó alá essen. 3. Ezen szervezetek káros tevékenységük után éves közkártékonysági jelentés közzétételére legyenek kötelezettek. 4. A német berufsverbot mintájára ezen szervezetek tagjait el kellene tiltani a következőktől: 4.1. Mindennemű oktatási tevékenység 4.2. Mindennemű médiaszereplés vagy média tevékenység 4.3. Mindennemű jogi tevékenység 4.4. Nyilvánosság előtti utcai politizálás 5. Hasonlóképpen büntetni kellene minden média és sajtóvállalkozást amely szerepelteti vagy nyilvánossághoz juttatja őket. 6. Hasonlóképpen büntetni kellene minden oktatási intézményt amely foglalkoztatja őket. 7. Azon jogászokat akik ilyen szervezetben tevékenykednek ki kell zárni a jogi tevékenység minden formájából. . Ezen szervezetek kémkedési tevékenységét megakadályozandóan ezen szervezetek számára tiltani kellene bármely közvélemény-kutatási tevékenységet, közérdekű adatigénylési tevékenységet. Mint ahogy a közintézmények számára is legyen tilos, az ilyen troll szervezetek etetése számukra közérdekű információk átadása. Ezeket a szervezeteket szigorú rendőrségi és állambiztonsági kontroll alá kellene helyezni. Tagjaik legyenek kötelesek beszámolni minden külső kapcsolatukról, minden külső kommunikációjukról és tagjaik esetleges törvénysértő cselekedeteiről.
noMores
2018. február 10. 10:54
Na, mégegy fasz. Tuzsonka áll a tükör előtt este, kidülleszti tyúkmellét, és belemondja: "Na, ma is jól befűtöttünk Sorosnak meg a balliberálisoknak!" És erre kiveri, mert jobbat nem tud kitalálni.
dick52
2018. február 10. 08:03
... és a jobbik az ENSZ, az EU valamint az összes létező Gumiegylet főtitkári posztját! Aztán szépen elmennek aludni.
szkeptikus
2018. február 10. 07:36
"Tuzson Bence szerint ez „felháborító ultimátum" .... a belügyminiszterek tanácsában egyszerű többséggel meghozott döntéssel elő lehessen segíteni a migrációt a kötelező betelepítési rendszer felső korlát nélküli megalkotásával." Ez az egész "Stop Soros" kampány egy gumicsont. Nem Soros, hanem az únió megfelelő szervei hozzák meg a döntéseket. Kellene egy óriásplakát "Stop belügyminiszterek tanácsa" szöveggel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik