Beszáll az állam a divatvilágba

2018. február 07. 20:56

150 millióból koordinálná a divatipart az új állami társaság.

2018. február 07. 20:56

Átfogó divat-, és designipari fejlesztési stratégiát dolgoz ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), erre egy új, állami tulajdonú társaságot is létrehoznak a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint.

Az MTÜ feladata lesz, hogy a stratégiák kidolgozása mellett koordinálja és összehangolja a belföldi és a külföldi regionális divat- és designipari megjelenéseket, és a belföldi szervezeteket. 

Ehhez és az ügynökség marketing- és kommunikációs tevékenységéhez egy-egy új állami gazdasági társaságot hoznak létre, egyenként 150 millió forintos forrásból.

Tavaly december elején az ügynökség divatipari marketing igazgatósága #hellodivat elnevezéssel divatipari stratégiai napot tartott, hogy a divatszakma hazai képviselőivel közösen alapozza meg egy átfogó, a magyar divatipar minden területét érintő stratégia létrejöttét. A konferencián jelentették be, hogy a magyar divatipar 5 éves stratégiáján dolgoznak.

(Borítókép: Divathét Párizsban. Fotó: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2018. február 11. 19:31
Hát, ha valahol nincsen keresnivalója az államnak, az a divatipar....
pemete jakab
2018. február 08. 20:42
"150 millióból koordinálná a divatipart az új állami társaság." Magyarul: kidobtunk 150 milliót. Biztosan megvoltak rá a jelentkezők.
balbako_
2018. február 08. 18:51
Ha ez a magyar tervezőknek, szabászoknak piacot hoz, akkor jó!
Ultima Ratio
2018. február 08. 11:57
Jó helyre megy a pénzetek, birkák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik