Nincs miniszterelnök-jelöltje a Momentumnak

2018. január 15. 13:48

„Dunát lehet rekeszteni miniszterelnök-jelöltekkel, pedig valójában egyetlen személy nem tud hitelesen képviselni egy sokszínű országot” – indokolta meg hétfőn a Momentum Mozgalom, hogy miért nem állít miniszterelnök-jelöltet.

2018. január 15. 13:48

Döntés született a Momentum országos listájáról és a miniszterelnök-jelöltségről is a párt vasárnapi közgyűlésén – írta hétfői közleményében a Momentum Mozgalom. A párt úgy határozott, hogy nem állít miniszterelnök-jelöltet.

Döntésüket azzal indokolják, hogy „Dunát lehet rekeszteni miniszterelnök-jelöltekkel, pedig valójában egyetlen személy nem tud hitelesen képviselni egy sokszínű országot. A Momentumban hisszük, hogy csak többen, csapatban, közösségként tudjuk képviselni a nőket, a civileket, a vállalkozókat, a hátrányos helyzetűeket, a romákat, illetve a fiatalokat”.

A csapat tagjait „generációs követeknek” nevezik, és azt lehet tudni róluk, hogy van köztük Brüsszelből hazaköltözött EU-s diplomata, vidéki roma polgármester, mozgáskorlátozott civil aktivista, konzervatív vidéki egyetemista, amerikai-magyar kettős állampolgár, többgyermekes családanya is. A párt szerint „Ők azok, akik együttes erővel hitelesen tudják képviselni az egész nemzetet” .

A Momentum döntött arról is, kik kerüljenek az országos listára. Az első tíz helyen a következők szerepelnek: 

  1. Fekete-Győr András
  2. Orosz Anna
  3. Soproni Tamás
  4. Dukán András Ferenc
  5. Cseh Katalin
  6. Lakatos Béla
  7. Donáth Anna
  8. Nemes Balázs
  9. Benedek Márton
  10. Bodrozsán Alexandra

Kapcsolódó cikkek

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarok Pásztora
2018. július 02. 09:47
7. donáth anna Na persze teljesen tiszták .....a donáth & co harmadik generációja is megjelent .... lásd "Apák és fiúk" ........ Semmi új a komcsi-liberál nap alatt.
Petykabá
2018. január 15. 21:11
és magyarországon élő és dolgozó embernincs köztük? meglep... Nem, nem lep meg...
tango47
2018. január 15. 19:59
A csillogó szemű momentumosok kezdhetik gyűjteni a szavazatonként járó ötezer forintokat, ahogy szoktál.
héttörpe
2018. január 15. 17:51
Viszont Fodor Gábor kurva nagy tanár, úgy làtszik beviteti magát a parlamentbe megint, de most pártostól frakcióstól együtt. Mit tud ez a sejthalmaz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik