Elcsukló hangon, magyarul kért bocsánatot Shane Tusup

2018. január 11. 22:11

2018-ban szimpatikusabb személyiséggé szeretne válni Hosszú Katinka edzője és férje.

Negyedszer is az év legjobb edzőjének választották, ezután pedig magyarul mondta el beszédét az Év sportolója gálán Shane Tusup, Hosszú Katinka edzője és férje – írja az Index. Az amerikai tréner hangja helyeként megcsuklott beszéde közben, nem is beszélve arról, hogy a magyar nyelvű szöveg elmondása sem volt egyszerű számára.

Tusup rögtön egy bocsánatkéréssel kezdte beszédét: bocsánatot kért azoktól, akik kiálltak mellette, „amikor egy vasárnapi ebéden arról vitatkozott a család, hogy Shane egy amerikai bunkó, vagy sem”.

Az edző szerint viselkedésével sokakat megbántott az elmúlt időszakban, ezért pedig szintén elnézést kért. Úgy fogalmazott, azt hitte, Rio után a 2017-es év már könnyebb lesz, „de sokkal nehezebb lett”. A sok munka közben saját bevallása szerint ugyanakkor nem vette észre, hogy példaképpé kéne válnia. „Elfáradtam. Kimerültem. Sokat hibáztam” – fogalmazott.

Shane Tusup kijelentette: a budapesti vizes világbajnokság nagyobb csoda volt, mint az olimpia, de eljutni is nehezebb volt addig. Élete legszebb heteinek nevezte a nyári világbajnokságot, és kijelentette, 20 év múlva is eszébe fog jutni „Katka milyen fantasztikusan úszott Budapesten”.

Beszéde végén a tréner megköszönte a támogatást Hosszú Katinkának, édesanyjának, édesapjának, és azoknak is, akik szerint negyedszer is rászolgált a díjra. „Gondolom, inkább szakmai érvek szóltak mellettem, mint szimpátia. De idén azon fogok dolgozni, hogy ez megváltozzon. Köszönöm, Magyarország!” – zárta beszédét Hosszú Katinka házastársa.

Hosszú Katinka és Shane Tusup még decemberben ismerte be, kapcsolatuk komoly válságba került. Úgy tűnik, a válság egyelőre még nem oldódott meg, miután a gálára Tusup édesanyjával, feleségétől külön érkezett. Hosszú Katinka későb az édesapja mellett, a Tusuppal átellenes oldalon foglalt helyet.

Az úszóklasszis férje beszéde alatt az Index közlése szerint helyenként meghatódott és mosolygott.

(Borítókép: MTI) 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/123496