Szexista etűd, avagy lázadás a tyúkólban

2018. január 3. 21:46

A „beszélgetés” a képernyőn ezúttal, valamely ismeretlen oknál fogva, hat hölgy és egy igen szerencsétlen, magányos férfiú között zajlott.

„Miután 2017 igen rossz esztendő volt számomra, úgy gondoltam, tovább fokozom ezt az érzést, és hogy az új év még erősebben a megváltás reményével érkezzen, megtekintettem a HírTv »Szabadfogás« című műsorának ünnepi kiadását. Nem kellett volna.

A »beszélgetés« a képernyőn ezúttal, valamely ismeretlen oknál fogva, hat hölgy és egy igen szerencsétlen, magányos férfiú között zajlott. Részt vett három standard libsi médiahölgy (Péterfi Judit, Kálmán Olga, Lampé Ágnes Tv-s műsorvezetők) és ugyancsak három nőtudományi különlegesség: Lukácsi Katalin hitoktató, Karafiáth Orsolya és Papp Réka Kinga. Lukácsi Katalint aligha kell különösebben bemutatni, ő a kilépő, aki megtagadta Orbánbasi rémuralmát, lerázta magáról a fasiszta rabigát, és azóta mindentől függetlenül, mindenért szidalmazza a kormányt, de elsősorban a kereszténység-deficit miatt.

Karafiáth Orsolya irodalmi közállapotaink szimbólumaként volt jelen és Paprika Kinga pedig mint olyan. A hölgykoszorú szépen sorban ült a kamerák előtt, mint egy mondatban a szavak, a mondat végén egy mélyen dekoltált csipkékbe öltözött, jelentőségteljes pont: Paprika Kinga. Bár, a »pont« meghatározás tán sántít az ő esetében, mert tudjuk, az ismert axióma szerint a pontnak nincs kiterjedése, nem úgy Kingának.

Az összbenyomás kedvéért még mindenképpen meg kell említeni a Karafiáth művésznő fején ékeskedő ízléses, két fácántollal ékített madárfészket. Egykorú felvételek tanúsága szerint utoljára a ’30-as években – ne feledjük, ez az ébredező fasizmus kora! – volt divatban. Tán most is erre akart utalni a visszafogott fejdísz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/123146