Ohne Terror!

2017. december 31. 14:09

Friedrich Anna
Vajdaság Ma

A német pszichológusok a kedélyek csillapításául azt mondják, hogy a bevándorlóktól való félelem lényegében nem más, mint az ismeretlentől való félelem, ami igaz, ám az is igaz, hogy a lelki egészség szempontjából azért mégsem jó, ha naponta szembe kell néznünk az ismeretlentől való félelemmel.

„Félelemben élni nem jó, bárhogy is magyarázzuk a kiváltó okokat. A német pszichológusok a kedélyek csillapításául azt mondják, hogy a bevándorlóktól való félelem lényegében nem más, mint az ismeretlentől való félelem, ami igaz, ám az is igaz, hogy a lelki egészség szempontjából azért mégsem jó, ha naponta szembe kell néznünk az ismeretlentől való félelemmel. Mi emberek - bár szeretünk megfelelni a kihívásoknak – általában az állandóságban, az ismert körülményekben és helyzetekben érezzük jól magunkat igazán. S ezzel a szókapcsolattal, hogy »ismert körülményekben«  máris negatív fordulatot vett a gondolatmenetem, hiszen az utóbbi évek történései a terrortámadásokkal kapcsolatos »ismert körülményeket« is eszembe juttatja. S bizonyára másoknak is itt Németországban, különösen az állami biztonsági szervek folyamatos készülődéseiről szóló, egész napon át ismételt híreket hallgatva, hogy mindent megtettek a terrortámadások elkerülése érdekében.

Így hát most már valóban természetes, hogy felfigyelünk az idegenekre a vonatokban is, továbbá az is normálisnak tűnik, hogy ha jót akarunk akarunk mondani, akkor terrortámadástól mentes, boldog új évet kívánunk egymásnak. »Ohne Terror« 2018-ban!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/123019